Pavićević: Spajić smijenio Radojević po diktatu DF, svrstao se uz realizatore "srpskog sveta"

"U trenutku kad Evropska unija (EU) upozorava da im Vlada Crne Gore nije dostavila nacrt Zakona o popisu stanovništva, kao i da ih niko nije informisao o preduzetim koracima u organizaciji popisa, ministar finansija Milojko Spajić smjenjuje direktoricu Monstata Gordanu Radojević samo zato što je radila svoj posao i poštovala pravila struke i međunarodne standard"

8872 pregleda 48 reakcija 49 komentar(a)
Pavićević, Foto: DPS
Pavićević, Foto: DPS

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je danas da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić smijenio direktorku Monstata Gordanu Radojević po diktatu Demokratskog fronta (DF).

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pokrenulo je postupak za razrješenje Radojević zbog utvrđenih nepravilnosti i nezakonitosti u radu, saznaju "Vijesti" od izvora u Vladi.

"U trenutku kad Evropska unija (EU) upozorava da im Vlada Crne Gore nije dostavila nacrt Zakona o popisu stanovništva, kao i da ih niko nije informisao o preduzetim koracima u organizaciji popisa, ministar finansija Milojko Spajić smjenjuje direktoricu Monstata Gordanu Radojević samo zato što je radila svoj posao i poštovala pravila struke i međunarodne standarde. Time je Milojko Spajić, uz sva uzaludna nadanja nekih, svrstao sebe uz DF i realizatore "srpskog sveta", uprkos činjenici da su i premijer Krivokapić i vicepremijer Abazović prije svega 10-ak dana tvrdili da ove godine neće biti popisa stanovništva. Očito, agenda koju Aleksandar Vučić, SPC i DF, ispostavljaju vlasti u Crnoj Gori, jedini je plan rada "ekspertske" Vlade", istakao je Pavićević.

On je dodao da je "procedura za smjenu Gordane Radojević samo jedan u nizu pokazatelja da je sporazum Krivokapića, Abazovića i Bečića, potpisan prije godinu dana, a u kome piše da neće biti revanšizma, ostao mrtvo slovo na papiru".

"Ovim potezom Milojka Spajića još jednom je ugrožen evropski put Crne Gore, a održavanje popisa mimo saradnje sa Eurostatom i institucijama EU ostaviće trajne posljedice na pregovore o pridruživanju uniji", zaključio je Pavićević.

Bonus video: