"Crna Gora tek započela svoj put demokratizacije"

Demokrate Cetinje: Uvijek ćemo osuditi napade, prijetnje i pokušaje zastrašivanja zbog različitog mišljenja

"Sva politika, ideologija i kompletno djelovanje DPS-a i njihovih partnera stalo je u dvije rečenice njihovog odbornika Jankovića koje je danas uputio kolegi Šolu Jankoviću: "Kakva ste vi to partija kad ne mislite svi isto!?""

11863 pregleda 118 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Cetinjski klub odbornika Demokratske Crne Gore osudio je napad na odbornika Slavka Šola Jankovića i koleginice iz URA-e ispred Skupštine Prijestonice.

"Verbalni i fizički napadi, prijetnje, pokušaji zastrašivanja, ekstremizacija i progoni zbog političkog djelovanja, zbog različitog mišljenja, slobodnog javnog govora svojstveni su retrogradnom sistemu vrijednosti koji na ovim prostorima baštine jedino činioci bivšega režima i Demokrate, čiji su funkcioneri bezbroj puta bili mete napada istih struktura uvijek će dići glas i osuditi ovakva ponašanja", kazali su.

Dodaju da se Demokrate snažno zalažu za kulturu dijaloga, toleranciju i međusobno poštovanje i uvažavanje, za pravnu državu u kojoj će se svi građani osjećati bezbjedno i u kojoj će se svi problemi rješavati razgovorom.

"Moramo zajednički raditi na tome, jer Crna Gora je tek započela svoj put demokratizacije, nakon smjene totalitarnog režima Mila Đukanovića. Sva politika, ideologija i kompletno djelovanje DPS-a i njihovih partnera stalo je u dvije rečenice njihovog odbornika Mila Jankovića koje je danas uputio kolegi Šolu Jankoviću: "Kakva ste vi to partija kad ne mislite svi isto!? Mi u DPS svi mislimo isto."", kazali su iz Demokrata.

Preporučujemo za Vas