Đurović: Petković i dio njegovih koalicionih partnera nose odgovornost za pad vlasti

"Podršku ste izgubili i nacrtan Vam je put kako da rekonstruišete vlast i kako da omogućite neometan rad SO, a nije da Vam to nije predlagano sve ovo kratko vrijeme Vašeg isteklog mandata"

4113 pregleda 10 komentar(a)
Đurović, Foto: SDP
Đurović, Foto: SDP

Aleksandar Đurović, predsjednik Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) Tivat i potpredsjednik SDP saopštio je da je predsjednik Skupštine Opštine (SO) Tivat Andrija Petković i dio njegovih koalicionih partnera nose odgovornost za pad vlasti i gubitak legitimiteta.

On je reagovao na jučerašnje tvrdnje Petkovića.

"Za povlačenje podrške i bojkot Skupštine znate i o tome ste informisani, pa ste bez obzira na sve pokušali da neformalno komunicirate sa nama i izmolite podršku za nova v.d. kadriranja, neka od kojih zapravo imaju smisla, a neka taman koliko i Vaše imenovanje za predsjednika Skupštine. Podršku ste izgubili i nacrtan Vam je put kako da rekonstruišete vlast i kako da omogućite neometan rad SO, a nije da Vam to nije predlagano sve ovo kratko vrijeme Vašeg isteklog mandata. Put je težak, al’ nije nemoguć iako ga Vi svakim danom, svakom riječju i svakim danom činite sve težim i kao i do sad pokazujete Vašu nesposobnost da vodite grad. Odgovornost za pad vlasti i gubitak legitimiteta nosite isključivo Vi i Vaši koalicioni partneri, odnosno jedan dio njih jer ste istu sprovodili ne mnogo drugačije od prethodne garniture sa par manjih izuzetaka. Od vas ne očekujem da budete principijelni i da izgubljeni legitimitet propratite ostavkom", istakao je Đurović.

On je dodao je njegovo odsustvo sa sjednice Skupštine opštine (SO) Tivat najavljeno više puta, da je potvrđeno mejlom i da su navedeni razlozi .

"Ako to znači da ću ja zbog tog mejla dobiti nešto što me ne sleduje ili možda i sleduje, ja ću to rado donirati ljudima kojima očigledno više znači, jer o tome koliko čujem razglabaju poslednjih dana. Svoju odborničku naknadu za septembar mjesec, ako sam ostvario pravo na nju, poklanjam Vama i Vašem kolegi jer izgleda da Vam je milija i više Vam treba nego meni pa da je složite uz plate, naknade, porodična uhljebljenja i davanja, jer ja ipak svoj hleb zarađujem svojim radom pa ću bez nje preživjeti", poručio je Đurović.

Predsjedništvo SDP je 2. septembra donijelo odluku da ta partija uskrati parlamentarnu podršku manjinskoj lokalnoj vlasti koalicije građanskih listi Narod pobjeđuje (NP), Bokeški Forum (BF) i "Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat" (GB) u Tivtu, a sa čime se po zvaničnom tumačenju centrale SDP, saglasio i OO te partije u Tivtu.

Bonus video: