Petković: SDP još jednom pokazuje da nema granica njihovim podmetačinama

Petković je "Vijestima" dostavio mejl koji je sekretarki SO Tivat Ivani Aranđus, potpredsjednik SDP Crne Gore, predsjednik OO SDP Tivta i odbornik te partije Aleksandar Đurović poslao u ponedjeljak u 8.46 sati, četrnaest minuta pred početka zakazane sjednice SO.

8974 pregleda 44 reakcija 13 komentar(a)
Petković, Foto: Siniša Luković
Petković, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Tivat Andrija Petković (Bokeški Forum) reagovao je na tvrdnje predsjednika Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) Tivat i odbornika te partije u lokalnom parlamentu Aleksandra Đurovića koji je prethodno negirao da je prije početka sjendice SO Tivat u ponedjeljak, rukovodstvu SO poslao opravdanje zašto joj kao odbornik neće prisustvovati.

"SDP još jednom pokazuje da nema granica njihovim podmetačinama, ovog puta lažno tvrdeći da Službi Skupštine Opštine, odbornik Aleksandar Đurović nije poslao dokaz o odsustvovanju. On to jeste uradio i svoje odsustvo sa sjednice je pravdao prvenstveno svojim poslovnim obevezama", kazao je danas "Vijestima" Petković.

Predsjedništvo SDP je 2. septembra donijelo odluku da ta partija uskrati parlamentarnu podršku manjinskoj lokalnoj vlasti koalicije građanskih listi Narod pobjeđuje (NP), Bokeški Forum (BF) i "Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat" (GB) u Tivtu, a sa čime se po zvaničnom tumačenju centrale SDP, u četvrtak saglasio i OO te partije u Tivtu.

SDP i Đurović su nakon toga saopštili da ta partija do daljnjeg, neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta gdje je Đurović svojim odlučujućim, 17. glasom, davao većinu koaliciji NP-BF-GB.

On se u ponedjeljak na ranije zakazanoj sjednici parlamenta nije pojavio u skupštinskoj sali, kao što to nije učinilo ni preostalih 15 odbornika opozicije iz Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Stoga, sa okupljenih svojih 16 odbornika, NP, BF i GB nisu imale kvorum za zasijedanje 32-člane SO i sjednica je morala biti odložena.

Đurović je međutim, prije početka sjednice po tvdnji rukovodstva pralamenta, njima poslao zvanično opravdanje svog odsustva, isto kao štio je to učinio i odbornik DPS Ivan Novosel.

To znači da su njih dvojica, iako iz političkih razloga bojkotuju rad SO, ispunili formalan uslov da ipak dobiju odborničke nadoknade za ovu sjednicu.

Đurović je nakon toga u izjavi "Viestima" negirao da je tako postupio, a iz Medijskog pula SDP su poručili da "odsustvo Đurovića predstavlja samo vid njegovog i političkog djelovanja SDP Tivat" i da njegov postupak nije licemjeran.

Petković je međutim, danas "Vijestima" dostavio mejl koji je sekretarki SO Tivat Ivani Aranđus, potpredsjednik SDP Crne Gore, predsjednik OO SDP Tivta i odbornik te partije Aleksandar Đurović poslao u ponedjeljak u 8.46 sati, četrnaest minuta pred početka zakazane sjednice SO.

mejl
foto: Siniša Luković

"Poštovana, zbog poslovnih obaveza i trenutne političke situacije, neću biti prilici da prisustvujem sjednici", napisao je Đurović sekretarki Skupštine.

"Toliko o želji i iskrenim namjerama nestajućeg SDP da pruži podršku građanskim listama u Tivtu. Od početka im je svaka istina ovakva", kazao je "Vijestima" Petković pozivajući SDP da, ako su već iskreno odlučili da povuku podršku manjinskoj vlasti koalicije NP-BF-GB, "svi predstavnici SDP po odborima direktora opštinskih preduzeća i savjetima javnih ustanova, odmah podnesu ostavke i napuste ta tijela, a ne da licemjerno, ostaju u vlasti koju zvanično ne podržavaju".

SDP ima 16 svojih predstavnika u organima upravljanja tivatskih preduzeća i ustanova i dobijanje tih mjesta je bio jedan od uslova te partije da podrži manjinsku vlast građanskih listi u Tivtu.

Samo jedan od predstavnika SDP u tim organima - član Odbora direktora Komunalnog preduzeća Ćazim Lisičić, podnio je ostavku nakon odluke centrale svoje partije da SDP ukine podršku tivatskoj vlasti.

Bonus video: