Đukanović razgovarao sa predsjednikom hrvatskog Sabora

Jandroković: Aktuelne prilike u susjedstvu podsjećaju na ‘90-e i to nije dobro

Jandroković je izrazio nadu "da će od strane onih koji šalju takve poruke biti dovoljno razboritosti i pameti da ih ne sprovode u djela"

3956 pregleda 13 komentar(a)
Đukanović i Jandroković, Foto: Predsjednik.me
Đukanović i Jandroković, Foto: Predsjednik.me

Hrvatska pažljivo prati dešavanja u susjedstvu i aktuelne prilike podsjećaju na ‘90-e i to nije dobro, kazao je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Crne Gore, predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

Jandroković je, kako se navodi u saopštenju, izrazio nadu "da će od strane onih koji šalju takve poruke biti dovoljno razboritosti i pameti da ih ne sprovode u djela".

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se tokom zvanične posjete Hrvatskoj sa Jandrokovićem.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je kazao da je podrška Hrvatske Crnoj Gori, bila i da će biti snažna u svakom trenutku.

"Predsjednik Sabora je najavio dalju podršku Hrvatske procesu integracije Crne Gore u EU, kao susjedu i zemlji partneru u NATO, insistirajući na individualnom pristupu i vrednovanju postignutih kriterijuma, što je upravo i bit EU. Posebno je ukazao na vrijednost nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i Hrvatskoj, koje dodatno spajaju dvije države. Jandroković je napominjući da se u Hrvatskoj pažljivo prate dešavanja u susjedstvu ocijenio da aktuelne prilike podsjećaju na ‘90-e i da to nije dobro uz nadu da će od strane onih koji šalju takve poruke biti dovoljno razboritosti i pameti da ih ne sprovode u djela. Uz poruku da smo na istom putu i da dijelimo iste vrijednosti, Jandroković je naglasio da je hrvatski Sabor jedinstven u stavu i podršci Crnoj Gori" saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Đukanović je visoko ocijenio odnose između Crne Gore i Hrvatske.

"Dobre bilateralne odnose posebno obogaćuju nacionalne zajednice, kazao je Đukanović, iskazujući poštovanje za ulogu koju u građanskoj, multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori imaju građani Hrvatske nacionalnosti kao faktor očuvanja tih vrijednosti.

On je zahvalio Hrvatskoj na podršci i pravilnoj percepciji problema na Zapadnom Balkanu, kao i potrebi jasnije evropske perspektive.

"Predsjednik je izkazao uvjerenje da će se zajednička pitanja tretirati na konstruktivan način, na temeljima dugogodišnjeg opredjeljenja Crne Gore da gradi najbolje odnose sa susjedima. Predsjednik je govoreći o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori izrazio uvjerenje da ćemo sačuvati najvrjednije tekovine građanske i multietničke zemlje, na evropskom kursu, i na toj platformi razvijati najbolje odnose sa Republikom Hrvatskom", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas