tužilački savjet jedan od ključnih prioriteta

Novaković Đurović: Ključni NATO partneri prepoznaju rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije

"Posebno smo ohrabreni stavom u vezi sa nalaženjem ravnoteže u ostvarivanju vjerskih prava i građanskih sloboda prilikom ustoličenja mitropolita SPC, u jednom izuzetno teškom društveno-političkom kontekstu"

5099 pregleda 548 reakcija 4 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Boris Pejović
Novaković Đurović, Foto: Boris Pejović

Politička direktorica Građanskog pokreta URA, Ana Novaković Đurović, kazala je da tu partiju raduje što ključni NATO partneri prepoznaju ostvarene rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"To su u svom autorskom tekstu istakle ambasadroke SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke i ambasadorka Velike Britanije, Karen Medoks. Posebno smo ohrabreni stavom u vezi sa nalaženjem ravnoteže u ostvarivanju vjerskih prava i građanskih sloboda prilikom ustoličenja mitropolita SPC, u jednom izuzetno teškom društveno-političkom kontekstu", saopštila je Novaković Đurović.

Potvrđeno je, kako je kazala, ono na čemu URA insistira mjesecima, a to je uspostavljanje profesionalnih institucija u tužilastvu i pravosuđu. Formiranje Tuzilačkog savjeta, koji je za URU jedan od ključnih prioriteta, bio bi prvi važan korak na ovom putu, naglasila je ona.

"Ovakve poruke za nas su veliki podstrek da nastavimo u pravcu stvaranja svih preduslova za uspostavljanje vladavine prava u Crnoj Gori, na jasnom evroatlantskom kursu koji nema alternativu."

"URA je odabrala da se bavi suštinskim pitanjima za razvoj našeg društva, među kojima svakako nisu najvažnija pitanja identiteta, koja u Crnoj Gori samo produbljuju nedopustive podjele", zaključila je Novaković Đurović.