Stanić: Otkud osnivačica neonacističkih Dveri na čelu Filmskog centra

Šef medijskog tima SDP-a rekao je da će članovi Vlade morati da pojasne kako neko sa takvim vrjednosnim sistemom može biti izabran na bilo koju poziciju u našoj zemlji

7812 pregleda 65 reakcija 30 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Izbor anonimne Aleksandre Božović za direktoricu Filmskog centra Crne Gore još jednom potvrđuje suštinski karakter aktuelne vlasti i Vlade, a posljedice takvih kadrovskih rješenja će se osjećati dugo, ukoliko se antievropska i antigrađanska vlast pod hitno ne smijeni, saopštio je šef medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

"Očigledna preporuka za ovu poziciju je bila činjenica da je Božovićka osnivačica neonacističkog pokreta 'Dveri' iz Srbije, koja je u toj zemlji, između ostalog, nastavljač politike Dimitrija Ljotića, najznačajnijeg saradnika Hitlerove Njemačke u okupiranoj Srbiji", naveo je Stanić.

Kazao je da će članovi Vlade, "kojima su puna usta 'evropskih integracija' i 'antifašizma'," morati da pojasne kako neko sa takvim vrjednosnim sistemom može biti izabran na bilo koju poziciju u našoj zemlji.

"'Ukoliko želite da uništite jedan narod, dovoljno je da mu uništite obrazovanje i kulturu'. Ova poslovica se na djelu pokazuje u radu Vlade u kojoj je za ove oblasti, ali i za sport i mlade, zadužena Vesna Bratić koja rukovostvo crnogorskih institucija bira po vlastitom liku", saopštio je Stanić.

Bonus video: