"prvi konzulat Crne Gore u Grčkoj za region centralne Makedonije"

Krivokapić u Solunu svečano otvorio konzulat Crne Gore, Apostolopoulos počasni konzul

"Čast mi je što mi je povjereno da predstavljam Crnu Goru i uložiću veliki trud i ljubav da svoje dužnosti izvršavam dosljedno i marljivo“, naglasio je on i dodao da će sa crnogorskom ambasadorkom u Grčkoj Nj.E. Anom Vukadinović raditi na daljem jačanju veza dvije zemlje na političkom, ekonomskom, vjerskom i kulturnom nivou

16637 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić otvorio je danas konzulat Crne Gore u Solunu na čijem je čelu počasni konzul Vasili Apostolopoulos.

Kako je saopšteno iz Vlade, ovo je prvi konzulat Crne Gore u Grčkoj za region centralne Makedonije i nalazi se u zgradi Interbalkan medicinskog centra. Krivokapić je kazao da će konzulat doprinijeti daljem jačanju odnosa dvije zemlje. "Prijateljski i prije svega bratski odnosi sa grčkim narodom za Crnu Goru su veoma važni. Solun je veoma važan trgovinski i ekonomski centar i mi smo posebno ponosni na našeg počasnog konzula g-dina Apostolopoulosa, koji sa velikom snagom, odlučnošću i ljubavlju nastoji da bratstvo i saradnju dvije zemlje, podigne na viši nivo", istakao je on.

Zdravko Krivokapić, Otvaranje konzulata u Solunu
foto: Vlada Crne Gore

Apostolopulos je tom prlikom kazao da će se potruditi da podrži evropsku perspektivu Crne Gore.

"Čast mi je što mi je povjereno da predstavljam Crnu Goru i uložiću veliki trud i ljubav da svoje dužnosti izvršavam dosljedno i marljivo“, naglasio je on i dodao da će sa crnogorskom ambasadorkom u Grčkoj Nj.E. Anom Vukadinović raditi na daljem jačanju veza dvije zemlje na političkom, ekonomskom, vjerskom i kulturnom nivou.

Prema riječima zamjenika ministra za unutrašnje poslove (Makedonija-Trakija) Stavros Kalafatis "uvjereni smo da će konzul Apostolopulos savršeno obavljati svoje dužnosti", a istakao je i duboko prijateljstvo dvije zemlje, zajedničke istorijske reference i tradiciju, izražavajući volju grčke Vlade za jačanje saradnje na investicionom, ekonomskom, razvojnom i kulturnom nivou.

Zdravko Krivokapić, Otvaranje konzulata u Solunu
foto: Vlada Crne Gore

Otvaranju konzulata Crne Gore u Solunu, saopštili su iz Vlade, prisustvovali su i ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović, ambasadorka Crne Gore u Grčkoj Ana Vukadinović, guverner Centralne Makedonije, gradonačelnik Soluna, Mitropolit solunski Antim i brojne zvanice iz svijeta biznisa, politike i kulturnog života Soluna.

Preporučujemo za Vas