Novaković Đurović: Izbor Tužilačkog savjete da se ne svrstava u politički dogovor

Novaković Đurović je navela da dogovor Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta (DF) govori o političkoj Vladi i da se tu ne radi o rekonstrukciji,

14113 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Boris Pejović
Novaković Đurović, Foto: Boris Pejović

Izbor članova Tužilačkog savjeta (TS) ne treba da se svrstava u set političkih dogovora, smatra politička direktorica URA-e Ana Novaković Đurović.

Ona je, u emisiji Naglas na Televiziji Crne Gore, rekla da to nije dobro za vlast i da aktuelna vlast mora da pokaže otklon u odnosu na ono što je radila prethodna.

Novaković Đurović je navela da dogovor Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta (DF) govori o političkoj Vladi i da se tu ne radi o rekonstrukciji, prenosi portal RTCG.

Poslanik DF-a Slaven Radunović poručio je da taj dogovor ne treba da "nervira" URA-u i da je to krupni korak i prilika koja se ne smije propustiti.

"To je samo saopštenje da smo postigli jednu vrstu saglasnosti da se osnaži Vlada i poveća broj ministarstava na 18, da Vlada ima apsolutnu podršku u parlamentu i da osnaži prolaz zakona", kazao je Radunović.

On je rekao da je ostalo da se dogovore sa URA-om i ostalim partijama, kao što su Socijalistička narodna partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Radnička partija.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković ocijenio je da je crnogorsko društvo nakon 30. avgusta prošle godine još dublje podijeljeno.

"Djeluje mi da su u značajnoj mjeri demokratski procesi erozirali. Tekovine 21. maja 2006. ugrožene su", kazao je Živković.

On je istakao da u DPS-u brane ono što je nacionalno dostojanstvo Crne Gore.

Bonus video: