Nikolić: DPS će pokrenuti interpelaciju za razrješenje Radulovića

"Stavljajući Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi, ministar Radulović je dužan da odgovori građanima Crne Gore, na osnovu čega je sastavio instrukciju za naše ambasade, i po čijem nalogu"

12920 pregleda 64 reakcija 65 komentar(a)
Nikolić, Foto: Luka Zeković
Nikolić, Foto: Luka Zeković

Demokratska partija socijalista (DPS) će predati Skupštini Crne Gore predlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, saopštio je danas Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore.

On je poručio da će predati predlog jer je Radulović "grubo zloupotrijebio službeni položaj upućujući instrukciju našim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra, dan prije nego što je i formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade Crne Gore koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije".

"Stavljajući Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi, ministar Radulović je dužan da odgovori građanima Crne Gore, na osnovu čega je sastavio instrukciju za naše ambasade, i po čijem nalogu", istakao je Nikolić.

On postavlja pitanje "Kako je MVP, prije zvaničnih izvještaja, utvrdilo da je "policija djelovala profesionalno" i svu krivicu pripisalo predstavnicima opozicije predstavljajući ih kao ekstremiste?"

"Pored toga, u dokumentu MVP izrečeno je niz netačnih konstatacija, počev od datuma okupljanja na Cetinju, ulozi aktera iz vlasti i opozicije, te više krivotvorenih informacija o ponašanju državnih organa i povodu za intervenciju policije. Svojim instrukcijama izdiktiranim u tzv. non paper-u, ministar Radulović stavio je diplomatsko konzularne predstavnike Crne Gore u funkciju falsifikatora činjenica i proizveo značajne posljedice po ugled Crne Gore i njenih diplomatskih predstavnika u partnerskim zemljama. DPS će predlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova ponuditi na potpisivanje svim poslaničkim klubovima koji smatraju da na čelu Ministarstva ne može da bude čovjek koji srozava diplomatsku službu na nivo prizemne propagande", rekao je Nikolić.

Bonus video: