Vučurović: Đukanović u Njujorku ne predstavlja Crnu Goru

„On je posljednji koji može govoriti o retrogradnim politikama, kao neko ko je samo prije 15 dana pokušao izazvati građanski rat u Crnoj Gori, i ko je organizovao nasilje na Cetinju, a onda pobjegao i na cjedilu ostavio one koje je huškao na sukob“

8621 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube

Stavovi koje predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović saopštava u Ujedinjenim nacijama (UN), govore da on u Njujorku ne predstavlja Crnu Goru, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF).

Đukanović je, nakon radne večere lidera Zapadnog Balkana sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Boreljom, rekao da se u regionu osjećaju snažne refleksije određenih globalnih političkih poremećaja koji su doveli su do ponovnog buđenja nekih retrogradnih političkih ideja.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović u reagovanju je naveo da stavovi koje lider DPS-a saopštava u UN govore da on u Njujorku ne predstavlja Crnu Goru, već su, kako je kazao, oni dio Đukanovićevih ličnih i uskopartijskih šovinističkih ispada.

„On je posljednji koji može govoriti o retrogradnim politikama, kao neko ko je samo prije 15 dana pokušao izazvati građanski rat u Crnoj Gori, i ko je organizovao nasilje na Cetinju, a onda pobjegao i na cjedilu ostavio one koje je huškao na sukob“, kazao je Vučurović.

Kako je naveo, nema sumnje da će nakon promjena u tužilaštvu, predsjednik DPS-a biti u prilici da pred zakonom odgovara za ono što je radio proteklih 30 godina, „pa i za organizaciju nasilja i sukoba na Cetinju, koji su imali jasne elemente državnog udara“.

Prema riječima Vučurovića, kada Đukanović govori o političkim poremećajima, u tu kategoriju spada samo činjenica da se neko poput njega, 2021. godine, uopšte može nalaziti na funkciji predsjednika države.

„I nakon prvih izgovorenih stavova u Njujorku, jasno je da je bilo potpuno pogrešno dozvoliti isluženom diktatoru da bude na zasijedanju Generalne skupštine UN“, kazao je Vučurović, dodajući da Đukanović tu ukazanu šansu koristi za blaćenje većinske Crne Gore i širenje mržnje prema zemljama i narodima u regionu.

Vučurović je kazao da Đukanović u Njujork nije otišao kao predsjednik Crne Gore, nego kao predstavnik „takozvane Crnogorske pravoslavne crkve ili lažnih komita“.

Đukanović je, prema riječima Vučurovića, i sam priznao da nije predsjednik svih građana naše zemlje.

„A tako ga i ne doživljava ogromna većina stanovnika Crne gore“, dodao je Vučurović.

Zato je, kako je naveo, neophodno iskoristiti ustavna i zakonska ovlašćenja „i ovu osobu rasteretiti bremena koje mu donosi funkcija predsjednika, kojoj nikada i nije bio dorastao i koju je, kao i funkciju predsjednika vlade, koristio za pljačku države i lično bogaćenje“.

Bonus video: