"dijalog nikako da krene sa mrtve tačke"

Vuksanović Stanković: Skupština nije ispunila osnovni zadatak, nije bilo političke volje vlasti

Ona je kazala da kao mjesto u kojem su zastupljene različite partije i različiti politički interesi, parlament je mjesto gdje je potrebno razvijati kulturu dijaloga i pokretati produktivne rasprave koje vode do dogovora oko nekih ključnih otvorenih pitanja

13262 pregleda 348 reakcija 35 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je za "Vijesti" da Skupština Crne Gore u proteklom periodu nije ispunila svoj osnovni zadatak – da bude mjesto ozbiljnog i sveobuhvatnog dijaloga između vlasti i opozicije.

"Upravo je to trebalo da bude ključna uloga parlamenta jer je to institucija koja mora da ima svoju proaktivnu poziciju kod ovakvog stanja podjela u društvu", rekla je Vuksanović Stanković povodom godinu dana rada novog saziva Skupštine Crne Gore.

Ona je kazala da kao mjesto u kojem su zastupljene različite partije i različiti politički interesi, parlament je mjesto gdje je potrebno razvijati kulturu dijaloga i pokretati produktivne rasprave koje vode do dogovora oko nekih ključnih otvorenih pitanja.

"Ovo stoga jer parlament nije samo mjesto oštrih polemika i, ponekada, i malo težih riječi već mjesto na kojem se rješavaju problemi i pronalaze kompromisi. Čini mi se da nam nikada u posljednjih 30 godina nije bio toliko potreban upravo takav parlament, s obzirom na sve što nam se dešava, ali nažalost nije bilo političke volje vlasti da se bude na visini tog zadatka", poručila je poslanica SDP.

Ona je ocijenila da ukupna aktivnost, posebno zakonodavna,nije bila ni na približno potrebnom nivou u proteklih godinu dana.

"Toliko se govori o neophodnom dijalogu oko mnogih pitanja ali taj dijalog nikako da krene sa mrtve tačke. Mislim da sve to najbolje oslikava dubinu problema u kojem se nalazimo, kao i mnogo više od toga potpuno odsustvo zrelog i odgovornog pristupa vlasti da obezbijedi elementarnu stabilnost i funkcionalnost političkog sistema", kazala je Vuksanović Stanković.

Preporučujemo za Vas