Joković: Partije iz vlasti nemaju ništa protiv rekonstrukcije Vlade

"Rekao sam premijeru da smo svi mi Vasko Lalošević, da mi ne želimo i ne prihvatamo takav način postupanja sa SNP-om, vjerujem da je to premijer razumio. Imam neka ohrabrujuća obećanja od premijera. Mi idemo dalje, a ostajemo čvrsto pri našim stavovima“, kazao je Joković

27009 pregleda 55 reakcija 55 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Svako ko želi napredak i budućnost Crne Gore i stabilnu i demokratsku vlast, želi rekonstrukciju Vlade, rekao je danas predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

"Koliko vidim nijedna parlamentarna partija koja čini većinu, nema ništa protiv toga. U stvari svaka se zalaže za rekonstrukciju", rekao je Joković na konferenciji za novinare povodom smjene vršioca dužnosti direktora Uprave za sport Vasilija Lalošević.

On kaže da danas sa premijerom Zdravkom Krivokapićem nije razgovarao o rekonstrukciji Vlade, nego o onome što se desilo Laloševiću.

"Rekao sam premijeru da smo svi mi Vasko Lalošević, da mi ne želimo i ne prihvatamo takav način postupanja sa SNP-om, vjerujem da je to premijer razumio. Imam neka ohrabrujuća obećanja od premijera. Mi idemo dalje, a ostajemo čvrsto pri našim stavovima“, kazao je Joković.

SNP je, kako je dodao, nakon smjene Laloševića, bio spreman na radikalne poteze, ali je odustao nakon razgovora sa "dobronamjernim ljudima".

"Odustali smo želeći da sačuvamo duh 30. avgusta, 24-ogodišnju borbu SNP-a koji je više doprinio nego mnoge partije ovome svemu danas. Razumni smo ljudi, nijesmo htjeli da povlačimo radikalne poteze, ali ako ne budu ispoštovani dogovori SNP u bilo kakvim pregovorima neće učestvovati", rekao je Joković.

On je podsjetio da je Uprava za sport u raspodjeli vlasti pripala SNP-u.

"Oni su bili naumili da imenuju nekog drugog koji nijedan radni dan nema ni u sportu niti van sporta. Kad sam ja intervenisao i razgovarao sa ministarkom Bratić ona je meni rekla 'daću vam nešto drugo'. Zamislite mi njoj dali sve ono što je, svaki glas na izborima, 24 godine časne borbe SNP-a, svaki glas u parlamentu da izaberemo Vladu i da ona bude to što je i ona će sad nama da krčmi i određuje... SNP ne traži ništa tuđe, ne da ništa svoje. Sve ono što je podijeljeno u vlasti, nije ovo borba za funkcije i fotelje, ovo je borba za čast i dostojanstvo SNP-a i ljudi koji su SNP", rekao je Joković.

U rekonstrukciji Vlade, kako je doda, Direktorat za sport biće ukinut i vjerovatno će se ići na Ministarstvo sporta.

"Vjerujem da će ono opet biti u rukama onih koji ga zaslužuju i kojima pripada", kazao je Joković.

Na pitanje šta će uraditi ako Bratić bude i u rekonstruisanoj Vladi, odgovorio je da će se izjasniti kada doe vrijeme.

"Ako u rekonstruisanoj Vladi bude Bratić, onda ćemo se kada dođe vrijeme za to izjasniti. Ali ona našu podršku nema", rekao je Joković.

Kazao je da nikome neće dozvoliti da gleda u krvna zrnca kadrova SNP-a.

Bonus video: