Kaluđerović: Zabrinjavajuće je da se o antifašizmu malo uči

"Te skrivene stranice naše nacionalne istorije ostavljaju našu djecu da tumaraju u neznanju i beznađu sopstvenog nacionalnog i državnog identiteta
3 komentar(a)
Ivica Kaluđerović, Foto: Crnogorska
Ivica Kaluđerović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 10.11.2017. 11:35h

Nosilac liste Crnogorske na izborima na Cetinju Ivica Kaluđerović izjavio je danas da je istraživanje Centra za građansko obrazovanje, koje je sprovedeno kod studenata crnogorskih univerziteta na temu što i koliko znaju o antifašizmu, pokazalo zabrinjavajuće rezultate.

"Zabrinjavajuće je što se kroz formalni sistem obrazovanja u našoj državi o antifašizmu malo uči. O tome svjedoči nalaz u istraživanju CGO-a prema kojem 65,36% crnogorskih studenata prepoznaje da se o borbi protiv fašizma i nacizma kroz formalni obrazovni sistem nedovoljno uči“, rekao je Kaluiđerović.

On je dodao da naši građani i naša država treba da se ponose svojim antifašističkim naslijeđem i našom slavnom antifašističkom tradicijom. On je dodao i da je, kada se tiče obrazovnog sistema, pogrešno skrivati brojne stranice naše istorije na osnovu kojih se širi neznanje i predrasude, jer se tako sprječavaju mladi ljudi da spoznaju ko su i što su.

"Te skrivene stranice naše nacionalne istorije ostavljaju našu djecu da tumaraju u neznanju i beznađu sopstvenog nacionalnog i državnog identiteta. Zato je važno otvoriti ta pitanja, štampati i one skrivene stranice i o ličnostima poput Krsta Zrnova Popovića i neprestano se truditi da smanjujemo i dubinu i širinu opšteg neznanja u kojem živimo“, zaključio je Kaluđerović.

Bonus video: