Đurašković: Vlada ponižava Cetinje nagrađivanjem policijske brutalnosti

Potpredsjednik SDP-a pozvao je Vladu da "preuzme odgovornost za opsadu i nasilje na Cetinju"

5212 pregleda 26 reakcija 30 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Najava nagrađivanja policijskih starješina zbog brutalne intervencije na Cetinju novi je pokušaj ponižavanja prijestonice, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i odbornik u Skupštini Prijestonice Nikola Đurašković.

"Umjesto da se na odgovoran i ozbiljan način razmotre brojni dokazi koji ukazuju na prekomjernu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenja, trovanje građana Cetinja, starih lica, žena i djece, Vlada Crne Gore planira nagraditi policijske rukovodioce za nasilje nad građankama i građanima koji su mirno iskazivali protest. Nova podla obmana u režiji marionetske Vlade koja je 05. septembra jasno pokazala da su joj dva srpska popa važnija od sopstvenih građana i crnogorske prijestonice".

"Pozivamo Vladu Crne Gore da umjesto nagrađivanja, hitno i bez odlaganja analizira brojna prekoračenja ovlašćenja u toku dešavanja na Cetinju i jasno identifikuje i sankcioniše policijske starješine odgovorne za brutalnu intervenciju i trovanje građana, te da umjesto fingiranih izvještaja o dešavanjima 05. septembra preuzme odgovornost za opsadu i nasilje na Cetinju", saopštio je Đurašković.

Bonus video: