Đukić: Loša rešenja, i sujeta guraju Kolašin „na periferiju“ društvenog i ekonomskog razvoja

Đukić tvrdi da je „sekretar nastavio praksu drugih da na njegovu kritiku odgovara uvredljivo, dok se predsjednik Opštine koji je za sve odgovoran „pravi mrtav“, ili skriva iza „saradnika“.

5857 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Sekretar Bulatović i predsjednik Opštine još nijesu doputovali u Kolašin ali njihovo saopštenje jeste. Pretpostavljam da će i to putovanje donijeti korist građanima isto koliko i neistine koje je sekretar iznio oko dječijeg igrališta. Ako sam se „složio“ sa ovim lošim urbanističkim rešenjem, zašto me onda sekretar molio da to rešenje „ne napadam javno“? Sekretar bi da ga ja samo hvalim javno, ali je ovo loše i urađeno je bez moje saglasnosti. Ako sam ja, kako on kaže, „protiv dječijeg igrališta“, zašto je onda i reakcija građana i javnosti toliko negativna? Očigledno je sekretaru i predsjedniku Opštine bitnije fotografisanje pored novog igrališta od činjenice da je ova lokacija pored spomenika Veljka Vlahovića loše urbanističko rešenje“, napisao je predsjendik SO Kolašin Milan Đukić, odgovarjući sekretaru za finansije, imovinu i ekonomski razvoj Draganu Bulatoviću.

Đukić tvrdi da je „sekretar nastavio praksu drugih da na njegovu kritiku odgovara uvredljivo, dok se predsjednik Opštine koji je za sve odgovoran „pravi mrtav“, ili skriva iza „saradnika“.

„Očigledno je da su pojedini kadrovi, kao sekretar Bulatović, postavljeni iz ličnih motiva predsjednika Opštine, a da se nije vodilo računa o interesu grada i njegovoj budućnosti. Kada se postave kadrovi koji nemaju obavezu prema Kolašinu, onda se ne može očekivati odgovornost i saradnja. Za razliku od sekretara, ja sam mjesto predsjednika SO dobio na izborima od građana Kolašin zbog kojih imam obavezu da ukazujem na greške i kritikujem loše odluke“, napisao je Đukić.

Međutim, kaže on, „za lične ispade i opstrukcije pojedinih sekretara tokom ovog ljeta, kao i njihove rezultate u pojedinim upravnim oblastima, snosit će vrlo brzo odgovornost ili oni ili predsjednik Opštine i njihov DPS“. Do kraja oktobra, najavljuje predsjednik SO, „sumiraće rezultate rada i obećanja o realizaciji projekata koje su dali predsjednik Opštine i njegovi sekretari na Skupštini i koalicionim sastancima“. Tako će, objašnjava Đukić, „javnost prosuditi šta ko radi i koje su mu namjere“.

„Sramotno je meni podvaljivati da hoću „da pošaljem djecu na periferiju“, jer građani dobro znaju moj odnos i dosadašnje aktivnosti u korist djece i omladine. Ako sam protiv dječijeg igrališta, zašto sam onda ja, kome to nije posao, uz pomoć prijatelja i donatora, ljetos obnovio tri dječija igrališta uz šetalište pored Tare, koja sekretar za imovinu, kome je to posao, nije htio i nije umio da obnovi pune tri godine? Ako hoću da „izmjestim djecu na periferiju“, zašto sam tokom ove tri godine pokrenuo i organizovao većinu sportskih i nekoliko kulturnih manifestacija upravo za djecu i omladinu? Ko je ljetos organizovao Međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije, turnir u malom fudbalu, koncert Dženana Lončarevića, likovnu koloniju i podržao sve ostale? Ako sam takav kakvog me Bulatović predstavlja, zbog koga sam ja onda toliko radio i uspio da Kolašin dobije domaćinstvo za MOSI igre, ako to nije zbog djece i omladine?“, pita Đukić.

Prema njegovim riječima, „loša rešenja, pogrešne odluke, nedostatak liderstva i sujeta guraju Kolašin „na periferiju“ društvenog i ekonomskog razvoja“.

„Političku i ličnu odgovornost za svoj rad moraćemo svi podnijeti, bilo da obavljamo funkciju predsjednika Opštine, Skupštine ili sekretara. Naredni period će pokazati šta je kome od nas bio cilj: da ostanemo u Kolašinu i borimo se da on bude bolje mjesto za život ili da neobavezno „obnašamo funkcije“ četiri godine i ispunimo sebi „merak“ i lične biografije“, zaključuje Đukić.

Bonus video: