"sadašnje stanje neodrživo"

Mandić: Rekonstrukcija, nova Vlada ili vanredni izbori

"Postoji nekoliko puteva izlaska iz krize vlasti"

26812 pregleda 117 reakcija 117 komentar(a)
Mandić, Foto: Savo Prelević
Mandić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da Vlada Crne Gore nije zaslužila prelaznu ocjenu, dodajući da 41 poslanik vladajuće koalicije smatra da je sadašnje stanje neodrživo.

Mandić je, za Adria TV, kazao da je premijer Zdravko Krivokapić, prilikom formiranja Vlade 4. decembra prošle godine, tražio 200 dana za ocjenu njenog učinka.

On je kazao da kada se analizira šta je Vlada Crne Gore uradila u tom periodu, kakva su bila očekivanja i izborna obećanja – može se konstatovati da izvršna vlast nije zaslužila prelaznu ocjenu.

"Nakon tih 200 dana mi smo konstatovali i saopštili - Vlada u ovakvom sastavu nema našu podršku. I od tada, do današnjeg dana, imamo razgovore, pregovore, povećavao se broj političkih subjekata koji su, takođe, iskazivali nezadovoljstvo sa radom Vlade. Sada je svih 41 poslanik na poziciji da je trenutno stanje neodrživo", istakao je Mandić.

On je naveo da sada postoji nekoliko puteva izlaska iz krize vlasti u Crnoj Gori.

"Jedan je put rekonstrukcija Vlade za koju se, u ovom trenutku, zalaže najveći broj poslanika. Drugi put je izbog nove Vlade, a ako se ne postigne nijedan od tih dogovora, odnosno ciljeva koje smo postavili, onda će na kraju sigurno uslijediti treći put da ćemo morati da pitamo narod kako će se raditi dalje", kazao je Mandić.