PKS: Vlast hapšenjem Kaluđerovića šalje poruku da ćemo svi doći na red

Iz PKS-a su kazali da vlast protest na Cetinju želi prikazati kao teroristički, iako je "terorizam prema građanima pokazala samo jedna strana - njihova"

4471 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: PKS
Foto: PKS

Patriotsko komitski savez (PKS) osudio je hapšenje Cetinjanina Nena Kaluđerovića kojeg je, kako su saopštili, specijalni policijski tim označio kao jednog od organizatora građanskog protesta, "a silom na sramotu ga, pride, optužuju za terorizam".

Poručili su da se "sigurno neće mirno gledati" hapšenje i eventualnu osudu za "nepostojeće krivično djelo".

"Jadna je i bijedna takva vlast koja u opravdanom buntu građana zbog ponižavanja Crne Gore i svih njenih civilizacijskih vrijednosti, vidi terorizam i državni udar. Sadašnja vlast je probala udar 2016.godine kada su “oslobodioci” pokušali osvajanje Skupštine i ubistvo predsjednika države, ali im nije uspio. Dovoditi u vezu sve one koji su tri dana na Cetinju, goloruki i nenanoružani, branili čast i dostojanstvo Cetinja i Crne Gore sa onima koji su, potpomognuti ruskim i srpskim parama pokušali da sruše državu silom, je licemjerno i smiješno, vjerovatno namijenjeno za inostrane subjekte, koji, slijepi kod očiju, i dalje 'ne vide' šta odnarođena vlast u Crnoj Gori radi", navodi se u saopštenju PKS-a.

Hapšenjem Kaluđerovića, smatraju, vlast želi da pošalje poruku “da ćemo svi doći na red”. "Što je manje važno od suštinskog cilja - da naš protest prikaže kao teroristički iako je terorizam prema građanima pokazala samo jedna strana - njihova, ispaljivanjem 837 komada suzavaca, šok bombi i gumenih metaka, kako sami policijski izvori kažu."

"Poručujemo vlastima sledeće: Neno Kaluđerović smo svi mi, a on je dio nas! Odustanite od svog suludog nauma sukoba sa vlastitim građanima, jer se sigurno neće mirno gledati hapšenje i eventualna osuda čovjeku za nepostojeće krivično djelo. Građanski protesti su univerzalno pravo svakog slobodnog građanina, oni su mjerna jedinica demokratije, u koju se zaklinjete, a rušite je na svakom mogućem primjeru. Nikada nas nećete uplašiti i nikada nas nećete zaustaviti jer je naš cilj svet i uzvišen: građanska, sekularna i slobodna Crna Gora! Sve za takvu Crnu Goru, Crnu Goru-ni za šta", zaključuje se u saopštenju PKS-a.

Bonus video: