DPS Prijestonice: Krivokapić je jedini terorista u događajima na Cetinju

"Crnogorska javnost danas je saznala da je u sred bijela dana na Cetinju uhapšen "terorista" Neno Kaluđerović. Neno Kaluđerović kriv je za teror hemijom koju su građani Cetinja preživjeli petog septembra, za nezakonitu i prekomjernu upotrebu sile, za desetine povrijeđenih građana i za oduzimanje slobode jednom čitavom gradu",

5140 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice Cetinje saopštio je večeras da je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić "jedini terorista u događajima na Cetinju".

"Crnogorska javnost danas je saznala da je u sred bijela dana na Cetinju uhapšen "terorista" Neno Kaluđerović. Neno Kaluđerović kriv je za teror hemijom koju su građani Cetinja preživjeli petog septembra, za nezakonitu i prekomjernu upotrebu sile, za desetine povrijeđenih građana i za oduzimanje slobode jednom čitavom gradu", ističe se u saopštenju.

Iz DPS Prijestonice su dodali da je "istina mnogo drugačija".

"Stoga se ovim putem obraćamo ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, kao čovjeku čiji organi i dalje progone Cetinjanke i Cetinjane. Ministre Sekuloviću, pošto Vaši organi lišavaju slobode poštene i nedužne građane Cetinja, objasnite crnogorskoj javnosti kakav je on to terorizam počinio petog septembra kada su građani Crne Gore koristili Ustavno pravo na slobodu okupljanja izražavajući protest protiv ustoličenja mitropolita Crkve Srbije u Cetinjskom manastiru? Jedini terorista u ovoj priči ministre Sekuloviću je Vaš premijer, koji saopštava neistine i izmišlja Molotovljeve koktele, destabilizuje državu, nezakonito naređuje iživljavanje nad građanima i sam učestvuje u širenju zaraze koja dnevno odnosi desetine života", piše u saopštenju.

Oni su Sekuloviću poručili da "nakon što se obračuna sa sopstvenim premijerom", onda može da preispituje ulogu učesnika skupa petog septembra".

"Stoga, nakon što se prvo obračunate sa sopstvenim premijerom, koji po vašem priznanju izdaje nezakonita naređenja za napad na građane, onda možete da preispitujete ulogu učesnika skupa petog septembra na kom se branilo čast i dostojanstvo Crne Gore. Ukoliko pak nastavite da privodite i zastrašujute nevine građane predstavljajući ih kao teroriste znajte da Vam to nećemo dozvoliti i da ćete se suočiti sa jasnim i efikasnim odgovorom građana Crne Gore koji neće dozvoliti poniženja marionetske Vlade. Odbor DPS Prijestonice još jednom snažno osuđuje današnji događaj i poziva na poštovanje pretpostavke nevinosti uz puno uvjerenje da je Neno Kaluđerović koristio svoje Ustavno garantovano pravo kako bi štitio interese Crne Gore", kazali su iz DPS Prijestonice.

Bonus video: