Popović: Napad na Injac najsmješnija optužba u istoriji SDT u strahovito jakoj konkurenciji nonsensa

"Umjesto da goni počinioce najtežih krivičnih djela, SDT optužuje ministarku da je zaposlenom dala 10 odsto dodatka na platu i zaposlila penzionera"

9724 pregleda 19 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Najnoviji napad na ministarku odbrane Oliveru Injac, jednu krajnje hrabru, odvažnu, stručnu i moralnu članicu Vlade jeste zaista obična pravna, ali i ljudska smijurija, kazala je poslanica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović dodavši da je ovo jedan od najkomičnijih zahtjeva za skidanje imuniteta ikad podnijetih u Crnoj Gori.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uputilo je zahtjev za skidanje imuniteta Injac radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja. SDT je formirao predmet zbog dvije krivične prijave koje je protiv nje podnio bivši direktor direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov.

"Vršiti kako čujemo od ministarke na ovaj način pritisak na jednu ženu je krajnje skandalozna, a ujedno i najsmješnija optužba u istoriji SDT-a u strahovito jakoj konkurenciji nonsensa. Umjesto da goni počinioce najtežih krivičnih djela, SDT optužuje ministarku da je zaposlenom dala 10 odsto dodatka na platu i zaposlila penzionera. Da budemo ironični pa da pitamo da nije transakcija išla preko Djevičanskih ostrva", kaže Popović.

Smatra da Injac, jednu od najhrabrijih osoba u borbi da Ministarstvo odbrane očisti od nedozvoljenih političkih uticaja, optužuju baš u danima kada je DRI utvrdio krupne nezakonitosti u radu ovog ministarstva za vrijeme bivšeg DPS rukovodstva.

"Nakon što su postali eksperti za saobraćajne prekršaje pa označili poslanika Krapovića za šefa organizovane kriminalne grupe, sada su vidimo postali i eksperti za radne odnose, pa gone ministarku Injac za navodno nezakonito zapošljavanje dva lica. Koga briga za Limenku, Kamp na Zlatici, Telekom, pale garancije i brojne druge pljačke građana Crne Gore. Dakle - za sve eksperti, osim za DPS. Izuzev gospodina Marovića koji je nesmetano odšetao iz Crne Gore kao šef OKG i odležao kaznu šetajući po Beogradu. Crnogorska tragikomedija se nažalost nastavlja. Valjda je sada jasno zašto nam trebaju istinski nezavisne i profesionalne institucije i koliko su suprotni eksperimenti opasni po društvo u cjelini", zaključila je Popović.

Bonus video: