"ovo je bio veoma prost slučaj"

Demokrate: Miljković i Belivuk ubili dva crnogorska državljanina dok im je domaćin bio sin Zorana Lazovića

"Javnost je odlično upoznata s činjenicom da su Demokrate u više navrata postavljale pitanja Lazoviću i Demokratskoj partiji socijalista (DPS) na koja se niko nije usuđivao da odgovori"

10223 pregleda 39 reakcija 18 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je danas da već mjesecima uporno javnosti Crne Gore ponavljaju ko je odgovoran za skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Beograđanima, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

"To je bez dileme smijenjeni pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, imenom i prezimenom Zoran Lazović. Potencirali smo Lazovića jer je to mogao uraditi isključivo onaj ko je imao komandnu odgovornost, ali i što nismo željeli da se po ko zna koji put desi da se stvarno odgovorni sakrije iza nekog "žrtvenog jagnjeta" koje bi platilo cijenu zbog pukog izvršenja naredbe", ističe se u saopštenju Demokrata.

Demokrate su dodale da su više puta u proteklih nekoliko mjeseci podsjećali javnost na zajedničku pres konferenciju Lazovića i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), na kojoj je kako poručuju Lazović kazao: "Istog momenta kad smo saznali da su došli u Crnu Goru, mi smo sve uradili, doveli njih i njihove domaćine u Odjeljenje bezbjednosti (OB) Kotor, obavili informativne razgovore, tražili da nam kažu razloge dolaska. Ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo. Belivuk i Miljković će biti pod prismotrom Sektotra za borbu protiv kriminala 24 sata i naravno da ćemo ih u svakom pokušaju sprovođenja kriminalne aktivnosti spriječiti."

"A spriječili su ih tako što su Miljković i Belivuk ubili dva crnogorska državljanina u sred Crne Gore, dok su - prema Lazoviću - bili pod nadzorom 24 časa, i dok im je domaćin bio niko drugi do sin Zorana Lazovića. Javnost je odlično upoznata s činjenicom da su Demokrate u više navrata postavljale pitanja Lazoviću i Demokratskoj partiji socijalista (DPS) na koja se niko nije usuđivao da odgovori. Pitali smo ko je skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću, ko je bio zadužen za praćenje, ko im je bio domaćin u Crnoj Gori i da se javno kaže da je to bio sin Zorana Lazovića. Zatim, s kim su Belivuk i Miljković u Crnoj Gori održavali kontakte, a takođe i gdje su izvještaji inspektora zaduženih za praćenje pomenutih kriminalaca", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su rekli da je ovo bio veoma prost slučaj i da je sve moglo i moralo biti gotovo u roku od par dana.

"Evo vidimo da se razvuklo na nekoliko mjeseci. Dilemu oko odgovornosti je mogao imati ili neko potpuno neznaven, ili neko potpuno nevoljan da se ovaj slučaj riješi efikasno i po hitnom postupku. Šta je propušteno tokom ovog oklijevanja, šta su kriminalci dobili ovolikim kašnjenjem tek ostaje da se vidi. Ono što je suština, jedina smo država u Evropi u kojoj se sa najvišeg nivoa štite kriminalci i posjećuju u zatvorima", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Preporučujemo za Vas