Radulović: Ne mislim da je Balkan bure baruta, niti da je Crna Gora fitilj na tom buretu

On je naveo da se kurs Crne Gore ne mijenja, bez obzira na promjenu vlasti

9221 pregleda 24 reakcija 9 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović je naveo da, nakon pada Berlinskog zida, sve zemlje istočnog bloka su deklarisale svoju pro-zapadnu orjentaciju.

“To je uradila i većina zemalja regiona Zapadnog Balkana. Mi idemo ka evropskim integracijama, ne zato što ja to želim već zato što to zeli cijelo društvo”, rekao je Radulović na 2BS Forumu.

On je naveo da se kurs Crne Gore ne mijenja, bez obzira na promjenu vlasti.

“Ne mislim da je Balkan bure baruta, niti da je Crna Gora fitilj na tom buretu. Spoljna politika ove države ostala je ista. Još smo pouzdan i kredibilan NATO partner”, istakao je Radulović.

On je rekao da se aktuelna Vlada bori protiv korupcije i organizovanog kriminala, koji su, kako je ocijenio, jednako opasni za stabilnost i bezbijednost koliko i radikalizacija.

On je naveo da zna da na putu ka Evropskoj uniji nema prečica, dodajući da bi Evropljani trebalo da se fokusiraju na djela, ne na riječi.

“Evropljani moraju da budu asertviniji kada je riječ o našoj putanji ka Uniji. Nakon 30 godina, promijenili smo vlast i normalno je da se očekuje malo zastoja, prije nego krenemo u pravom smjeru”, zaključio je Radulović.

Bonus video: