Kavarić: Specijalni tužilac po političkim krivičnim prijavama progoni članove Vlade i narodne poslanike

Kavarić je naveo da je "nerazumljiva ležernost, neodgovornost, neozbiljnost i partijska uskost jednog broja poslanika nove vlasti", te da su "blokirali neophodne promjene u sudskoj i tužilačkoj oblasti"

4288 pregleda 59 reakcija 6 komentar(a)
Kavarić, Foto: Luka Zeković
Kavarić, Foto: Luka Zeković

Advokat Dalibor Kavarić ocijenio je da zloupotrebu u slučaju ministarke Olivere Injac može da počini samo specijalni tužilac "koji po političkim krivičnim prijavama progoni članove Vlade i narodne poslanike".

On je komentarisao odluku glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da potpiše zahtjev za skidanje imuniteta Injac radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja.

"Pri tom, specijalni tužilac koji je po svom nahođenju izviđao po Cetinju 5. septembra, nije našao za shodno da formira predmete i da traži skidanje imuniteta protiv poslanika koji su javno i bestidno učestvovali u organizovanom, oružanom pokušaju promjene državne vlasti i preuzimanju komande nad Policijom", kazao je on.

Dodao je i da je nerazumljiva ležernost, neodgovornost, neozbiljnost i partijska uskost jednog broja poslanika nove vlasti.

"Svojom neodgovornošću, partijskim nadgornjavanjima i prepirkama, blokirali su neophodne promjene u sudskoj i tužilačkoj oblasti, radi čega upravo imamo ovakvu situaciju - da stari kadrovi, starim metodama rade iste poslove i zloupotrebe državnih institucija i vrše blokadu rada Vlade. Jedan broj poslanika ne može da razdvoji svoju najnižu partijsku politiku i interese od javnoga i državnog interesa i uporno pokušava da državu stavi u službu svoje uske partijske logike i strategije", rekao je jedan od kandidata za Tužilački savjet.

On je ocijenio da takav odnos i odsustvo reforme pravosuđa predstavlja užasan primjer neodgovornosti tih poslanika prema narodu:

"Jer nema i ne može biti razumijevanja i opravdanja da za više od godinu dana nije dogovorena i predložena legislativna reforma i omogućene promjene u pravosuđu koje bi odblokirale paralisani sistem, već imamo situaciju da svakog dana cekamo - ko će iz Vlade biti optužen jer je izabrao pogrešnu boju karmina", kazao je Kavarić.

Bonus video: