URA: Stojimo čvrsto uz građane koji žele Sinjajevinu bez poligona, Vlada da ispuni obećanje

"Vrijeme je da se sa poligonom na Sinjajevini raskrsti, da se konačno katunjanima vrati mir, a svi mi opravdamo povjerenje koje smo dobili", kazali su iz URE

7960 pregleda 155 reakcija 59 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA čvrsto stoji uz mještane i sve građane koji se već godinama bune i bore protiv uspostavljanja vojnog poligona na Sinjajevini i tako će ostati sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune i dok najveća crnogorska planina ne dobije status zaštićenog područja, u čijoj zaštiti i upravljanju će učestvovati lokalna zajednica, saopštili su danas iz te partije.

Zbog toga će, kako su kazali, ponovo pozvati Ministarstvo odbrane i ministarku Oliveru Injac da što prije predlože, a Vlada usvoji odluku o poništavanju odluke o uspostavljanju vojnog poligona na Sinjajevini, kako bi se konačno ispunio jasan zahtjev građana.

"Nažalost, i skoro godinu dana od uspostavljanja nove Vlade i parlamentarne većine, mještani Sinjajevine su i dalje prinuđeni da protestuju i traže da im se ispuni ono što smo im svi, koji smo 30. avgusta 2020. godine kao pobjednici obećali – a to je Sinjajevina bez vojnog poligona. Vrijeme je da konačno zaboravimo sva naša politička neslaganja, da se okrenemo građanima koji nas žele vidjeti složne i ujedinjene, da mislimo prije svega na njihovo dobro, a kada je njima dobro i naša država će napredovati. Vrijeme je da se sa poligonom na Sinjajevini raskrsti, da se konačno katunjanima vrati mir, a svi mi opravdamo povjerenje koje smo dobili."

Iz URE napominju da Sinjajevina ima izuzetan poljoprivredni potencijal i da treba opet da "bude ono što je nekada bila - hraniteljica Crne Gore".

"Ona će kao poljoprivredno dobro najbolje brinuti o bezbjednosti građana, tako što će ih hraniti. Zbog toga razmišljanje kako vojnike dovesti na Sinjajevinu, treba zamijeniti strategijom kako vratiti stočare na Sinjajevinu. Sinjajevini i njenom stanovništvu trebaju putevi, struja, obogaćivanje stočnog fonda, obnova katuna, a ne bombe i razaranje."

Za Građanski pokret URA, kako su poručili, "nema dileme da građane treba slušati, jer to je demokratija".

"Bez sačuvane Sinjajevine, nema ni ekološke Crne Gore, a za URU ekološka, građanska i demokratska Crna Gora nema alternativu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: