Vujović: Vlast obezbijedila najgori EU izvještaj

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da je izvještaj EU o Crnoj Gori bolje od svih domaćih kritičara opisao stanje sveopšteg nazadovanja i potpunog kraha evropske politike vlasti u godinu njenog mandata.

3692 pregleda 7 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Crnogorska vlast je sve uradila da do kraja obesmisli integracioni proces i zaustavi kretanje ka Evropskoj uniji (EU), i obezbijedila je najgori izvještaj Evropske komisije o napretku države, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da je izvještaj EU o Crnoj Gori bolje od svih domaćih kritičara opisao stanje sveopšteg nazadovanja i potpunog kraha evropske politike vlasti u godinu njenog mandata.

„Vlast, koja je došla na talasu promjena i očekivanja građana da se demokratske promjene i reforme dese, obezbijedila nam je najgori EU izvještaj i najlošiju prosječnu ocjenu od kada se ona mjeri”, rekao je Vujović.

Prema njegovim riječima, vlast koja je došla da smanji podjele, stvorila je nikada veće podjele.

„Vlast koja je došla da ojača pravnu državu, produžila je agoniju potpune blokade pravosuđa i institucija, vlast koja je došla da unaprijedi javnu upravu, stvorila je nikada veći klijentelizam i progon neistomišljenika“, kaže se u saopštenju.

Kako je naveo Vujović, vlast koja je došla da razvije kulturu dijaloga sa opozicijom i parlamentarizam, „nije u stanju ni sama sa sobom da razgovara“.

„I sve je to EU jasno naglasila, a jedini zaključak koji se iz svega može izvesti je da je crnogorska vlast sve uradila da do kraja obesmisli integracioni proces i zaustavi naše kretanje ka Uniji“, kazao je Vujović.

On je ocijenio da nastavak ovakvog stanja Crnu Goru definitivno vodi prema regionalnom začelju kada je riječ o EU integracijama.

„Na sreću, puno je znakova da ovoj vlasti nije ostalo još puno vremena, pa će i nove štete koje bi inače napravila time biti osujećene“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Vujovića, u poplavi svakodnevnog populizma, demagogije, međusobnih obračuna, trgovine foteljama i afirmisanja nazadnih ideologija, vlast je izgubila svaki međunarodni legitimitet.

„To pokazuju sve učestalije jasne izjave naših međunarodnih partnera, a EU izvještaj je samo još jedna u nizu međunarodnih presuda antievropskoj i antidemokratskoj vlasti“, zaključio je Vujović.

Bonus video: