GI 21. maj: Krivokapićeva vlast produbila i nadmašila zastoj koji je postojao za vrijeme prethodne vlasti

Oni smatraju da je Vlada totalno degradirala i rasturila pregovaračke kapacitete i da ništa nije uradila ni na planu vladavine prava, medijskih sloboda, političkog dijaloga, administrativnog napretka i ekonomske stabilnosti

4831 pregleda 8 komentar(a)
GI 21. maj
GI 21. maj

Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU) vjerodostojno je svjedočanstvo o nazadovanju države pod upravom aktuelne vlasti, ocijenili su iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

Tim izvještajem je, kako su naveli, najnesposobnija i najlošija državna vlast od uvođenja višestranačja i od Brisela zvanično potvrđena kao vlada koja je udaljila Crnu Goru od EU.

“Krivokapićeva izvršna vlast, iza koje stoje najnekvalifikovanije i najneodgovornije političke stranke, uspjela je da za svega godinu produbi i nadmaši zastoj koji je postojao još za vrijeme prethodne vlasti”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojović.

Oni smatraju da je Vlada totalno degradirala i rasturila pregovaračke kapacitete i da ništa nije uradila ni na planu vladavine prava, medijskih sloboda, političkog dijaloga, administrativnog napretka i ekonomske stabilnosti.

“Istovremeno je Crnu Goru dovela u poziciju da je gora i od susjedne Srbije, u kojoj je Vučićev režim odavno stavio omču na evropsku integraciju srpskog društva”, kazali su iz GI 21. maj.

Prema njihovim riječima, i ovog puta se pokazalo da između deklarativnog zaklinjanja u evropski put Crne Gore i realne politike aktuelne vlasti stoji nepremostiv jaz.

“Zato je potreba što skorijeg pada ove vlade i raspisivanja prijevremenih izbora pitanje od najkrupnijeg državnog značaja za perspektivu i revitalizaciju Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.