Jovanović: Demokrate pokušavaju da prikriju kriminalne radnje Radovića, sa DPS-om oštetio budžet opštine za 600 hiljada

Poručio je Markoviću da, umjesto prozivanja drugih, pita da li je Radović priznao izvršenje tog krivičnog djela pozivajući se na neznanje i da li je već u tom slučaju pripremljen tekst sporazuma o priznanju krivice koju SDT drži u fioci

24115 pregleda 45 komentar(a)
Carević i Jovanović, Foto: Vuk Lajović
Carević i Jovanović, Foto: Vuk Lajović

Šef kabineta predsjdnika Opštine Budva Nikola Jovanović ponovo je optužio je šefa budvanskog parlamenta Krsta Radovića da je organizovao kriminalnu grupu koja je oštetila budžet grada za 600 hiljada eura, ali i dostavio fotografiju skupocjenog sata "Rolex" koji je, kako tvrdi, poklonio funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) kako bi sklopio kriminalni posao.

Jovanović je reagovao na tekst “Demokrate: Carević preuzeo nadležnosti Skupštine, nezakonito imenuje funkcionere” u kome su budvanske Demokrate navele da Jovanović nezakonito obavlja posao jer protiv njega se vodi krivični postupak pred Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT).

Jovanović je kazao da je saopštenje koje potpisuje odbornik Demokrata Marko Marković pokušaj da se prikruje nedjela i kriminalne radnje Radovića "koji je zajedno sa tadašnjim funkcionerima DPS oštetio budžet Opštine Budva za 600.000 eura i time sebi i njima pribavio protivpravnu imovinsku korist".

"Sama činjenica da nismo čuli niti jedan demant na činjenice i dokaze koji su izneseni jasna je potvrda da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi čiji je član funkcioner Demokrata za koja će morati da odgovara pred nadležnim državnim institucijama. Umjesto negacije, imali smo priliku da čujemo javno priznanje krivice jer je isti potvrdio da je na ove navode već davao izjavu pred SDT. Ali nismo čuli ono što prećutkuje i svojim partijskim drugovima a to je da protiv njega SDT već vodi krivični postupak zbog izvršenje krivičnog djela „utaja poreza“ i to zbog nezakonitih radnji koje je radio dok se bavio biznisom u kojem su mu partneri bili funkcioneri DPS, a sve za iznos od 700.000 eur za koji državi nije platio porez", rekao je Jovanović.

Poručio je Markoviću da, umjesto prozivanja drugih, pita da li je Radović priznao izvršenje tog krivičnog djela pozivajući se na neznanje i da li je već u tom slučaju pripremljen tekst sporazuma o priznanju krivice koju SDT drži u fioci.

"Da li je to isključivi razlog zbog kojeg je izvršio blokadu rada parlamenta u Budvi i izazvao političku krizu pod dirigentskom palicom DPS i njihovih partijskih vojnika u tužilaštvu“, istakao je Jovanović.

Kako je dodao „čitava Crna Gora zna da je istina u dokumentima i činjenicama koje su objavljene a ne u vašim floskulama i političkim frazama“.

Poručuje da je njega režim Đukanovića, isključivo zbog političkog djelovanja, označio kao neprijatelja i opasnim po njih i montirao mu lažnu optužnicu, na koju je ponosan.

"Pozivajući se na lažni postupak koji se vodi protiv mene i još 12 funkcionera DF u potpunosti ste stali u odbranu Milivoja Katnića i sistema koji je ogrezao u korupciji i organizovanom kriminalu. Time ste stavili znak jednakosti između Katnića i Demokratske Crne Gore, jer od ovog trenutka vi stojite iza svake riječi i nedjela Katnića. Dok je nas Milivoje Katnić hapsio i montirao nam lažne optužbe, vaš funkcioner je pravio kombinacije sa DPS i zavlačio ruke do ramena u džep građana Budve", piše u reagovanju.

Pozvao je Markovića da podnese ostavku jer, kako navodi, to što tvrdi da Jovanović zbog "lažnog procesa" ne može biti rukovodilac bilo gdje u državnoj upravi, pokazuje elementarnu nepismenost da obavlja funkciju odbornika.

Uputio ga je na član 34 Zakona o državnim službenicima i namještenicima koji propisuje uslove za zasnivanje radnog odnosa u državnoj upravi, u kojem "vođenje krivičnog postupka nije propisano kao eliminacioni uslov iz razloga što se po članu 35 Ustava Crne Gore propisuje prezumcija nevinosti. Takođe, članom 122 Zakona o državnim službenicima je propisano da radni odnos u držanoj upravi prestaje po sili zakona onome ko je pravosnažnom presudom osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci".

"Tako da ste u Demokratskoj Crnoj Gori pomiješali članove zakona kao začine, a to i ne čudi kad vas nadriadvokat Radović pravno savjetuje “, poručio je Jovanović.

“To što se vama priviđa da sam osuđen odnosno što navijate za lažnu optužnicu Katnića protiv DF razotkriva vaše licemjere i svrstava vas tamo gdje pripadate a to je u krilo DPS-a. To što više vjerujete Katniću nego DF-u znači da ste na svaki njegov potpis stavili pečat Demokratske Crne Gore i to na svaku politički montiranu optužnicu Katnića, da ste stavili potpis na “stavljanje u pritvor” poslanika DF, da ste stavili pečat na svako nezakonito hapšenje funkcionera, članova DF i naših porodica i da ste stavili pečat Demokratske Crne Gore na sva nerasvijetljena ubistva u Crnoj Gori iza kojih stoji monstruozni režim MIla Đukanovića i DPS-a", kaže Jovanović.

Poručuje da su njega tokom upada parapolicije u zgradu Opštine među prvim uhapsili i montirali mu nekoliko krivičnih i na desetine prekršajnih postupaka, za razliku od Demokrata koje su se za to vrijeme krile u obližnjim kafanama i kućama.

"Ujedno, kad ste se već javno oglasili, ovo je dobra prilika da mi odgovorite kako je moguće da se Radović 2008. godine po lažno sačinjenom punomoćju predstavljao kao advokat, ako znamo da nije pravnik i da je fakultet “završio” tek 2017. godine, da je po zanimanju menadžer bečelor of sience (180 ECTS) – šta god to značilo, Univerziteta Union – Nikola Tesla. Na uvid vam dostavljam famozno punomoćje kao i dokaz da je nadriadvokat isto koristio u pravnom prometu sa Opštinom Budva, potpisujući brojne ugovore za treća lica, pa čak I za ona koja nisu obuhvaćena ovim prvoaprilskim punomoćjem”, naglasio je Jovanović.

DF dokumenta Krsto Radović
foto: Demokratski front Budva

Ističe da mu je zadovoljstvo što su Demokrate počele da se bave istraživanjem kršenja zakona, zloupotrebama službenog položaja, uzurpacijama..., jer to vidi kao zainteresovanost za materiju koju je iznio na press konferenciji a za koji nikako da dobije demant.

DF dokumenta Krsto Radović
foto: Demokratski front Budva

"Ovom prilikom želim da vam poručim da podržavam taj napredak i da vam kažem da se umjesto ka gospodinu Careviću i meni lično, okrenete ka svojim redovima i ako vam je do poštovanja zakona, držanja do morala i etike, onda ćete morati krivične i druge prijave da podnesete protiv vašeg partijskog funkcionera Krsta Radovića koji ima više izvršenih krivičnih djela koja pravno ne zastarijevaju", rekao je Jovanović.

Postavio je i "nagradno pitanje": kojem funkcioneru DPS-a je Radović poklonio Rolex sat?

"Takođe, ovom prilikom vam javno postavljam nagradno pitanje: Da li ste u međuvremenu saznali kojem to funkcioneru DPS u Opštini Budva je Krsto Radović poklonio skupocjeni Rolex sat i zbog čega? Da bih vam olakšao odgovor na postavljeno pitanje, dostavljam vam na javni uvid fotografiju baš toga sata. Dakle, ne radi se o fotografiji modela već o tačno tom satu koji je poklon zbog uspješne saradnje vašeg funkcionera sa DPS-om a koja je realizovana na štetu građana Budve“, saopštio je Jovanović.

DF dokumenta Krsto Radović
foto: Demokratski front Budva

Naglasio je da kolegama iz Demokrata želi da poruči „da znam da u toj partiji ima mnogo časnih i poštenih ljudi koji ne zaslužuju da ih predstavljaju oni koji su saradnici DPS-a bili sve ovo vrijeme u kojem smo se zajedno borili protiv poslednjeg totalitarnog režima organizovanog kriminala i korupcije koji je opljačkao Crnu Goru i osiromašio većinu građana“.

„Javno ih pozivam da očiste svoje dvorište od onih koji im kaljaju ugled jer je došlo vrijeme filtracije na političkoj sceni. S obzirom da se Demokratska Crna Gora nije zvanično oglasila i izjasnila na navode o brojnim nedjelima svog funkcionera, želim javno da podsjetim Aleksu Bečića i Borisa Bogdanovića da dok smo se mi 2008 i 2009 godine, u čuvenoj baraci SNP borili na predsjedničkim i parlamentarnim izborima protiv Mila Đukanovića, da je baš u tom trenutku njihov sadašnji partijski kadar Radović sjedio sa funkcionerima DPS-a i uveliko vršio realizaciju kriminalnih poslova kojima je oštetio budžet građana za 600.000 eur, da je baš u tom trenutku završio gradnju nelegalne zgrade od 1.400 kvadrata, da je baš tada sačinio lažno punomoćje i bavio se nadriadvokaturom te da je baš tada birao sat za funkcionera DPS-a koji mu je sve to omogućio. Ukoliko je vama sada to prihvatljivo onda se bojim da ste promijenili ploču i prihvatili sve tekovine DPS-a odnosno organizovane kriminalne grupe koja je građane Crne Gore u svakom smislu zavila u crno i da zajedno koračate njihovim utabanim kriminalnim stazama“, zaključio je Jovanović.

Bonus video: