kazali da se radi o pokušaju etiketiranja Vlade za nešto što nije u njenoj ingerenciji

Vlada: Ne predlažemo predstavnike NVO u pregovaračkim strukturama

"Predstavnici NVO sektora se uključuju u radne grupe za pregovore po posebnoj proceduri i javnom pozivu. U tom smislu, ukoliko predstavnik određene nevladine organizacije zadovolji uslove javnog poziva, on ne može biti odbijen zbog svojih političkih ili bilo kojih drugih preferencija", naveli su iz Vlade

9368 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Vlada se oglasila večeras povodom, kako su kazali, objava u određenim medijima i komentara na društvenim mrežama o pojedincima koji su imenovani za članove radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, pojasnivši da Vlada ne može predlagati bilo koga iz nevladinog sektora na bilo koju poziciju u pregovaračkim strukturama.

Pojedinci čijim imenima se, kako je saopšteno iz Vlade, licitira u medijima i na društvenim mrežama, nisu pregovarači, niti rukovode radnim grupama za pregovore, već su samo članovi radnih grupa - kao predstavnici NVO sektora.

"Predstavnici NVO sektora se uključuju u radne grupe za pregovore po posebnoj proceduri i javnom pozivu. U tom smislu, ukoliko predstavnik određene nevladine organizacije zadovolji uslove javnog poziva, on ne može biti odbijen zbog svojih političkih ili bilo kojih drugih preferencija", naveli su iz Vlade.

Napominju i da u pregovaračkoj strukturi ima više od 800 osoba, te ocjenjuju da je isticanje pojedinačnih imena, koja su prethodno već bila dio pregovaračke strukture, pokušaj politizacije procedure izbora predstavnika NVO sektora u radnim grupama za pregovore, ali i etiketiranja Vlade za nešto što nije u njenoj ingerenciji.

Preporučujemo za Vas