Demokrate: Carević blaćenjem preko Jovanovića pokušava da izazove nove izbore

Iz Demokrata najavili da će iznijeti podatke o vezama Carevića i drugih funkcionera DF-a sa Svetozarom Marovićem sa kojim i dalje imaju bliske veze

10966 pregleda 35 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Budvanske Demokrate optužile su predsjednika Opštine Marka Carevića da smjenjivanjem i ponižavanjem funkcionera Demokrata i njihovim blaćenjem što čini Nikola Jovanović želi da isprovocira nove izbore.

Oni su najavili da će iznijeti podatke o vezama Carevića i drugih funkcionera Demokratskog fronta sa Svetozarom Marovićem sa kojim i dalje imaju bliske veze.

“Crnogorska javnost imala je priliku da se upozna sa iznesenim bljuvotinama koje po nalogu Marka Carevića iznosi njegov potrčko Nikola Jovanović. U pokušaju blaćenja Krsta Radovića poslužio se recikliranjem optužbi koje je već iznosio DPS i Katnićevo Specijalno državno tužilaštvo. U maniru Katnićevog najboljeg vojnika obrušio se na Predsjednika Skupštine Opštine Budva zaboravljajući da je Krsto Radović od svog rođenja u Budvi, pa su sugrađani imali kad da ga upoznaju, za razliku od njega koji je u Budvu tek nedavno stigao da se okoristi. Kad Milivoje Katnić kroz montirani proces napadne Demokrate, za Jovanovića je to vjerodostojno. Kad isti Katnić provjerava kako je, tada nezaposleni Jovanović, uplatio više desetina hiljada eura na račun Demokratskog fronta, čije porijeklo ne umije da objasni, radi se o političkom progonu”, navodi se u reagovanju Demokrata.

Ističu da se “Jovanoviću mora priznati da se za kratko vrijeme provedeno u Budvi izuzetno 'snašao'.“

“Zloupotrebama je uspio da mjesecima kao šef kabineta predsjednika Carevića prima preko 2.300 eura, što shodno pozitivnim propisima nije moguće. Do ovako visoke sume Jovanović dolazi obračunavanjem prekovremenih sati, a građani Budve za silne 'zasluge' ovog gramzivog aparatčika plaćaju i nadoknadu za odvojeni život od porodice, koja, gle čuda, stanuje u Budvi”, ističu u toj partiji, iz koje su dostavili dokaze.

Demokrate Jovanović i Carević
foto: Demokrate
Demokrate Jovanović i Carević
foto: Demokrate

Pošto ni to nije dovoljno, kako dodaju, Carević ga je "instalirao u sijaset komisija koje i služe da namire Jovanovićev apetit", “tako da je samo u nepuna tri mjeseca ove godine po ovom i sličnim osnovama inkasirao preko 5.000 eura novca građana Budve".

"Koliko je Jovanoviću ugodno na poziciji glavnog Carevićevog pljuvača, govori i namjera da se skući upravo u blizini svog šefa u Krimovici i to upravo od novca građana Budve koje je 'beskrajno zadužio'. Da bi se odužio Careviću za specijalni tretman, zauzvrat se bavi blaćenjem svih koje Carević doživi kao političke protivnike. Otud i potreba da se Krsto Radović proglasi kriminalcem i saveznikom DPS-ove kriminalne bande”, navode Demokrate u reagovanju i dodaju:

“Kad smo već kod te teme, podsjetićemo javnost na istoriju odnosa Marka Carevića sa nekadašnjim prvakom DPS-a Svetozarom Marovićem koji su i dalje takvi da je Marović iz izbjeglištva u Beogradu pred posljednje izbore javno podržao upravo njihov politički savez. Carević je bio taj koga je Marović odabrao da mu pomogne oko koruptivnog posla na platou na Jazu gdje je Carevićev dio iznosio preko 2 miliona eura koje nije naplatio zahvaljujući odlučnosti Demokrata, što nam nikad nije oprostio”, poručuju Demokrate.

Nažalost, kako kažu, danas je jasna "Carevićeva namjera da smjenjivanjem i ponižavanjem funkcionera Demokrata, kao i njihovim bijednim blaćenjem, što je zadatak potrčka Jovanovića, isprovocira nove izbore u nadi da će politički profitirati, bez obzira na štetu koju prouzrokuje istim tim građanima u koje se zaklinje”.

“U svakom slučaju, obavještavamo sugrađane i ostalu crnogorsku javnost, da ćemo u periodu pred nama predočiti javnosti informacije i dokaze do kojih smo došli o svim vezama Carevića, pa i drugih funkcionera DF-a, sa Marovićem i učesnicima budvanskih afera, sa kojima još uvijek imaju jako bliske poslovne kombinacije i bave se istom djelatnošću u susjednoj Srbiji, praktično kao najbliži rod.Neka se svi koji su posegnuli za ovakvom prljavom kampanjom protiv funkcionera Demokrata u Budvi pripreme za trnovit put. Nećemo ostati dužni. Obećavamo”, zaključuju u reagovanju.

Bonus video: