SNP Kolašin: Inspekcija da odustane od rušenje betonjerke preduzeća doo "Keker"

"Svjedoci smo da su preduzeće doo "Keker" i njegov vlasnik Sava Keker nesebično pružali pomoć prilikom vremenskih nepogoda, koje su pogađale našu opštinu. Prema tome, Kekeru treba omogućiti da nesmetano radi u skladu sa zakonom i izbjeći sprovođenje sile rušenjem mašinskog postorjenja- betonjerke"

2469 pregleda 7 komentar(a)
Postrojenje Kekera u Bakovićima, Foto: Privatna arhiva
Postrojenje Kekera u Bakovićima, Foto: Privatna arhiva

Opštinski odbor (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Kolašin apelovao je na Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, to jest, urbanističko-građevinsku inspekciju da odustanu od rušenje betonjerke preduzeća doo "Keker", koje je najavljeno za petak u 10.30 sati.

Povezani članci

27. Oktobar 2021.

Preduzetnici iz Kolašina: Ne rušite betonjerku Kekera

"Kome smeta što nekoliko stotina Kolašinaca ima odakle da izdržava svoje porodice? Jasno je da se ovakvim potezom Ministarstva ekologije, urbanizma i prostornog planiranja stavlja do znanja da, i dalje, postoje povlašćeni i da je za ozbiljan rad i dalje potrebno nešto više od "čistih papira". Apelujemo na Ministarstvo, to jest, urbanističko-građevinsku inspekciju, da odustanu od rušenja mašinskog postrojenja najavljenog za petak. To postrojenje vlasnik doo "Keker" postavio je na svom zemljištu. Apelujemo da se, u skladu sa zakonom, tom preduzeću dozvoli da radi ili, u krajnjem slučaju, zabrani rad do okončanja spora. Nikako ne treba ruštiti to postrojenje", piše u saopštenju kolašinskog SNP.

Iz te stranke pozivaju lokalnu upravu i odbornike lokalnog parlamenta "da se uključe u rješavanje problema koje ima preduzeće doo Keker".

U Kolašinu, kažu u OO SNP, "mora da ima mjesta za sve preduzetnike koji, tom gradu žele dobro"

"Svjedoci smo da su preduzeće doo "Keker" i njegov vlasnik Sava Keker nesebično pružali pomoć prilikom vremenskih nepogoda, koje su pogađale našu opštinu. Prema tome, Kekeru treba omogućiti da nesmetano radi u skladu sa zakonom i izbjeći sprovođenje sile rušenjem mašinskog postorjenja- betonjerke", zaključuju u OO SNP Kolašin.

Bonus video: