Hojl čestitao Bečiću jubilej: Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora njeguju odlične odnose

Britanski političar podsjetio na saradnju dvije zemlje u sferama vladavine prava i borbe proziv teškog organizovanog kriminala

2419 pregleda 0 komentar(a)
Hojl i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Hojl i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Lindzi Hojl uputio je čestitku predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, povodom jubileja - 115 godina od uvođenja parlamentarizma, poručujući da Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora njeguju odlične odnose.

„Izražavam veliku zahvalnost Vama, predsjedniče Skupštine Crne Gore, jer ste me pozvali da se obratim na Posebnoj sjednici. Izuzetna mi je privilegija da to uradim s obzirom da slavite ovaj važan jubilej – 115 godina od prvog konstituisanja vašeg parlamenta. Kakvo dostignuće”, naveo je Hojl, kako je saopšteno iz Skupštine.

On je podsjetio na saradnju dvije zemlje u sferama vladavine prava i borbe proziv teškog organizovanog kriminala.

„Zapravo, naše zemlje već 143 godine njeguju diplomatske odnose, o čemu sam razgovarao i sa vašim predsjednikom Vlade, koga sam imao čast da upoznam tokom njegove pojete našem parlamentu, jula ove godine. Kao predsjednik Donjeg doma, želim da vam uputim najsrdačnije čestitke povodom ove slavne godišnjice i da vam poželim sve nabolje tokom ovom stoljeća i nakon toga. Uživajte,” navedeno je u čestitki.

U Ujedinjenom Kraljevstvu je 2015. godine proslavljeno 800 godina parlamentarizma.

U čast jubileja - 115 godina od uvođenja parlamentarizma, u Vladinom domu na Cetinju, uz prigodnu svečanost, održana je, 28. oktobra, Prva - posebna sjednica Drugog redovnog zasjedanja u 2021. godini.

Bonus video: