Krivokapić: Posjeta u duhu dobrosusjedskih odnosa

"Ipak odnosi Crne Gore i Srbije su specifični zbog istorijskih i porodičnih veza naših građana. Mi upravo želimo da iskoristimo te veze da intenziviramo ekonomsku saradnju u interesu svih građana", rekao je

7440 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Posjeta Beogradu će biti realizovana u duhu dobrosusjedskih odnosa i naše zajedničke evropske perspektive, kazao je za Televiziju Nikšić premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

"Mi sa svim susjedima želimo najbolje odnose. Ipak odnosi Crne Gore i Srbije su specifični zbog istorijskih i porodičnih veza naših građana. Mi upravo želimo da iskoristimo te veze da intenziviramo ekonomsku saradnju u interesu svih građana. Da popravimo odnose poštujući nezavisnost obje države", zaključuje Krivokapić.

Krivokapić će boraviti danas i sjutra u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji.

Premijer će danas položiti vijenac na spomen-ploču Zoranu Đinđiću, u dvorištu Vlade Srbije. U nastavku radnog dana će biti upriličen susret sa nerezidentnim ambasadorima u Crnogorskoj kući, saopšteno je iz Vlade.

Narednog dana, Krivokapić će se susresti sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Bonus video: