Spajić: Neću biti predsjednik Demohrišćanske partije

Ministar najavio da razmišja da kupi bitkoine za državu

20376 pregleda 32 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je da neće biti predsjednik Demohrišćanske partije i da o tome ne razmišlja.

On je to kazao, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS), u odgovoru na drugi set pitanja građana na Instagramu.

Spajić je najavio da će u narednom periodu u cilju povećanja transparentnosti i uključenosti građana nastaviti sa ovim vidom komunikacije, ali i novim, nestandardnim za nekadašnje političko okruženje i praksu.

Iz MFSS je saopšteno da je veliki broj pitanja stigao u vezi najavljene ekonomske reforme ("Maršalov plan"), te da je Spajić potvrdio da vjeruje u njega i da svakodnevno sa svojim timom radi na njegovom ostvarenju.

Spajić je ponovio da su zahvaljujući hedžing aranžmanu sa kineskom Eksim bankom uštedjeli osam miliona eura na godišnjem nivou, te da je bio gubitak od 109 miliona eura zato što prethodna vlast nije pretvorila kredit u dolare.

On je u vezi pitanja o dječjem dodatku, čija isplata počine u ovom mjesecu , rekao da su obezbijedili za više od 45.000 djece do šest godine dodatak za koji se izdvaja 17,6 miliona godišnje i ponovio je raniju najavu da će raditi na tome da sva djeca imaju dječji dodatak.

Spajić je najavio internšip (stažiranje) program za mlade u okviru MFSS od naredne godine, kao i da razmišlja o kupovini bitkoina za državu.

"Potvrdio je povećanje plata u državnom sektoru odmah nakon izglasavanja potrebnih izmjena zakona u Skupštini Crne Gore",navodi se u saopštenju MFSS.

Bonus video: