Abazović: Vladavina prava nasušna potreba na Zapadnom Balkanu

Potpredsjednik Vlade je istakao da će se odnosi Crne Gore i Holandije dodatno intenzivirati otvaranjem konzulata u dvijema zemljama

2265 pregleda 1 komentar(a)
Abazović i Reintjes, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Reintjes, Foto: Vlada Crne Gore

Zapadni Balkan će promijeniti svoj imidž kada odluči da iskorači i kada mu u fokusu interesovanja budu sveobuhvatne reforme i borba protiv korupcije, a ne svekolike podjele koje bespotrebno opterećuju naša društva, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Abazović se, kako je saopšteno iz kabineta vicepremijera, danas sastao sa nerezidentnim ambasadorom Holandije u Crnoj Gori Teodorasom Antoniosom Reintjesom.

Vladavina prava je, kako je kazao, našem regionu "nasušna potreba".

Potpredsjednik Vlade je istakao da će se odnosi Crne Gore i Holandije dodatno intenzivirati otvaranjem konzulata u dvijema zemljama. Abazović je naveo da Crna Gora želi unaprijediti ekonomsku saradnju sa Holandijom i povećati ulaganja holandskih investitora.

Ambasador Rejntjes konstatovao je da dvije države promovišu odlične odnose i da je saradnja uprava policija dvije države na visokom nivou.

Sagovornici su se složili, kako je saopšteno, da dvije zemlje njeguju prijateljske odnose, zasnovane na intenzivnoj saradnji u više oblasti, te da ih obilježavaju zajednički ciljevi i podudarni interesi u okviru NATO i EU partnerstva.

Bonus video: