Krivokapić: CG i Srbija imaju odlične ekonomske odnose na temelju kojih mogu nadgrađivati saradnju oblastima od interesa

Dačić je, kako se navodi, naglasio da Srbija nema bližu državu od Crne Gore, i da tu činjenicu treba pretočiti u komparativnu prednost, kada su u pitanju međudržavni odnosi Crne Gore i Srbije

9804 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić
Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

Crna Gora i Republika Srbija imaju odlične ekonomske odnose, na temelju kojih mogu nadgrađivati međusobnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić izrazio zahvalnost Dačiću na toplom prijemu i istakao značaj saradnje dva parlamenta na planu evropskih integracija, te u tom kontekstu pozdravio preporuku Evropske komisije o otvaranju dva nova klastera u pristupnim pregovorima sa Srbijom.

„Crna Gora će, i u narednom periodu, biti konstruktivan partner u ostvarivanju zajedničkog integracijskog cilja. Iz naše perspektive integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU nema alternativu, i uvjereni smo da snaženje sigurnosti i bezbjednosti regiona predstavlja ključni preduslov našeg daljeg napretka u integracionom procesu“, kazao je Krivokapić.

Dačić je, kako se navodi, zahvalio predsjedniku Vlade na posjeti Beogradu i naglasio da Srbija nema bližu državu od Crne Gore, i da tu činjenicu treba pretočiti u komparativnu prednost, kada su u pitanju međudržavni odnosi Crne Gore i Srbije.

Zdravko Krivokapić, Ivica Dačić
foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

"Tokom razgovora potencirana je važnost istorijskih veza i zajedničke evropske perspektive Crne Gore i Srbije. Sastanak je završen u uvjerenju da će odnosi između dvije države u budućnosti biti uzorni primjer dobrosusjedske saradnje", piše u saopštenju.

Bonus video: