Janković: Čvrstina cetinjske URE politički i društveni fenomen u Crnoj Gori

Adžić je naglasio da je danas srećan jer je cetinjska URA danas nikad jača, nikad jedinstvenija, nikad brojnija, ali i nikada spremnija i odlučnija da ide do kraja zacrtanog puta - do građanske i evropske Crne Gore, države svih njenih 620 hiljada građana

8996 pregleda 30 komentar(a)
Janković, Foto: URA
Janković, Foto: URA

Na Cetinju je danas održana Treća redovna konvencija Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Prijestonice Cetinje na kojoj je, jednoglasnom odlukom prisutnih delegata odlučeno da na čelo cetinjske URE u narednom četvorogodišnjem mandatu bude Slavko Šole Janković.

"Uvijek sam govorio da ono što ima cetinjska URA nema niko drugi. Čvrstinu koju je pokazala ova grupa ljudi u prethodnih godinu i po dana je politički i društveni fenomen u Crnoj Gori. Zbog naše nepokolebljive borbe za drugačiju i ljepšu Crnu Goru, pretrpjeli smo javni linč. Ipak, svaki napad učinio nas je čvršćim, a svaka laž i podmetačina učinili su nas jačim“, istakao je Janković u svom obraćanju pred prisutnim delegatima i gostima u zgradi Prijestonice Cetinje.

URA Cetinje
foto: URA

Zahvaljujući se prisutnima na ukazanoj časti i povjerenju, Janković je naglasio da nema te propagande koja može uništiti ideju oko koje se okupila cetinjska URA, "ukazujući da postoji svijet u kojem pare, prijetnje i ucjene ne pomažu".

"URA u svom radu ima drugačiji pristup i prioritete u odnosu na konkurenciju. Ubijeđen sam da onaj ko hoće, razumije našu borbu za građansku i evropsku državu i shvata sve političke poteze URE“, naveo je Janković.

Dosadašnji predsjednik cetinjskog odbora URE i potpredsjednik stranke Filip Adžić istakao je da je večeras posebno srećan jer na čelo odbora dolazi "zasigurno najbolji čovjek koji je uvijek čitavog sebe ulagao u borbu za druge, borbu za najveće ljudske i moralne vrijednosti i ideale".

Filip Adžić
foto: URA

"Danas krećemo u novu borbu, nikada težu i nikada izazovniju, u borbu protiv svih, jer ne pristajemo da se dodvoravamo nacionalistima, kriminalcima, tajkunima, ali ni retorgradnim strukturama i stranim plaćenicima. Ne pristajemo na njihove podjele, na mržnju i radikalizaciju. Zbog toga smo etiketirani, proganjani, blaćeni i svakodnevno napadani. Odlučno im poručujemo: manite se zaludnje rabote“, istakao je Adžić.

On je još naglasio da je danas srećan jer je cetinjska URA danas nikad jača, nikad jedinstvenija, nikad brojnija, ali i nikada spremnija i odlučnija da ide do kraja zacrtanog puta - do građanske i evropske Crne Gore, države svih njenih 620 hiljada građana.

"Nastavićemo da izdajemo njihovog vođu, njegove offšor račune, namještene tendere i izmišljene subvencije. Izdaćemo švercere cigara, narko klanove i njihove krvave pare, izdaćemo njihove kamataše i batinaše. Zato ćemo izdati sve one koji su 30 godina na grbači obespravljenog naroda čerečili ovu zemlju i krali budućnost mladosti crnogorskoj“, zaključio je Adžić.

Bonus video: