Krivokapić: Vlada spremna da odlučnije i posvećenije promoviše i implementira evropske prakse i vrijednosti

„Jedan od razloga naše posjete je pružanje podrške evropskom putu Crne Gore, naročito kada su u pitanju domaće reforme i inkluzivan politički dijalog u Crnoj Gori“, kazao je Bilčik

11547 pregleda 13 komentar(a)
Bilčik i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Bilčik i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora bezrezervno ostaje privržena evropskom putu, sa namjerom da bude prva sljedeća punopravna članica Evropske unije, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je sastao sa Delegacijom Evropskog parlamenta i razgovarao sa predsjedavajućim Delegacije za saradnju sa Crnom Gorom Vladimirom Bilčikom.

Krivokapić je, navodi se u saopštenju njegovog Kabineta, potvrdio spremnost Vlade da još odlučnije i posvećenije promoviše i implementira evropske prakse i vrijednosti u crnogorske institucije sistema i u društvo uopšte.

"Krivokapić je istakao da je Vlada, uzimajući u obzir posljednji Izvještaj EK, već pripremila inicijalni akcioni plan, kako bi sljedeći Izvještaj bio neuporedivo bolji. U kontekstu regionalne saradnje, premijer Krivokapić je posjetu Srbiji ocijenio kao izuzetno uspješnu. Istakao je da su obje strane bile fokusirane na ekonomska pitanja, kao i na pitanja iz oblasti infrastrukturnih projekata, obrazovanja, kulture i digitalne transformacije".

Bilčik je, navodi se, rekao da je došao sa jasnom porukom da je Evropski parlament spreman da podrži sve korake Crne Gore koji su usmjereni ka njenom evropskom cilju.

„Jedan od razloga naše posjete je pružanje podrške evropskom putu Crne Gore, naročito kada su u pitanju domaće reforme i inkluzivan politički dijalog u Crnoj Gori“, kazao je Bilčik.

Istakao je da u rješavanju svih potencijalnih problema tokom pristupnog puta, Vlada Crne Gore može računati na podršku i pomoć institucija EU.

Bonus video: