Ramiz Elezović: Mnogi ne žive u selu ili teritorijalno pripadaju Opštini Ulcinj

"Svi predstavnici građana bez obzira na partijsku pripadnost, a naročito oni koji brinu o problemima svakog mještanina, su dobrodošli u naše selo kako bi uvidjeli u kakvim uslovima u 21. vijeku živimo"

2705 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Mještanin sela Elezovići, Ramiz Elezović reagovao je na navode objavljene u tekstu "Elezovići: Demokrate pokušale da nas ponize, nismo izmanipulisani, već zahvalni Opštini".

U tom tekstu je navedeno da "predstavnici Demokratske Crne Gore nisu dobili poziv od strane mještana sela Elezovići, već isključivo od jednog mještanina koji je iz ličnih ili možda političkih razloga nezadovoljan izgradnjom puta prema tom selu, što su odbornici Demokrata u barskom parlamentu zloupotrijebili i predstavili na jedan krajnje nekorektan način".

Reagovanje Ramiza Elezovića prenosimo integralno:

"Povodom obraćanja dijela mještana sela Elezovići na vašem portal da su "činjenice plasirane u objavljenom video snimku Demokrata iskonstruisane i u potpunosti netačne", osećam potrebu da kao jedan od prozvanih mještana ovog sela reagujem radi potpune istine i demantujem ovakve navode.

Prije svega, želim da istaknem da se naša porodica 30 godina (na čelu sa mojim ocem) borila da selo Elezovići dobije adekvatan put i da se spoji sa opštinom Bar. Sada kada je nakon tri decenije put konačno došao u naše selo, to je učinjeno parcijalno i nepotpuno, pa je tako dio puta koji između ostalog prolazi i pored moje kuće preskočen i nije asfaltiran….Osnovano sumnjam da je tako urađeno samo zbog toga što sam ja nakon 30 godina odlučio da više ne glasam DPS i da smo svi mi koji ovako razmišljamo po automitizmu svrstani u građane drugog reda. Takođe, što je još važnije nije ni došlo do asfaltiranja puta prema Mrkojevićima, pa smo mi mještani i dalje potpuno odsječeni od matične opštine, odnosno moramo ući u Ulcinj da bi došli do Bara.

Kad je u pitanju konkretna tvrdnja da je dio puta ostao neasfaltiran kako bi “mogao nesmetano i bez posljedica u zimskom periodu da obavlja svoje svakodnevne poslove prodaje drva”, ova tvrdnja apsolutno ne stoji, jer su na srednjem dijelu sela i veće uzbrdice uredno asfalitrane, dok baš ova na početku sela misteriozno nije, što sam i ja i saopštio prilikom razgovora sa opštinskim predstavnicima kao i mojim komšijama.

Ja poštujem svačije mišljene, demokratska smo zemlja ali zahvaljivati Opštini na nekoliko stotina metara puta u 21. vijek i to nakon punih 30 godina smatram apsurdnim jer mi mještani najbolje znamo kako se u ovom mjestu živi, sa primitivnim vodosnabdijevanjem i rasvjetom koja nije dostojna čovjeka…..Ako nam je Opština za 30 godina obezbijedila par stotina metara asfalta, treba li da se nadamo da će za još 30 obezbijediti uredno vodosnadbijevanje i rasvjetu? Ja ne želim da čekam da mi đeca napune 40 godina da bi dočekali kao i ja, par stotina metara vodovodne ili putne mreže.

Ono što još želim da istaknem je da na potpisanom papiru čak 19 potpisanih mještana već duži niz godina i ne živi u ovom selu ili živi na ucinjskom dijelu opštine, što je jasan znak da su upravo oni od strane nekoga grubo izmanipulisani s obzirom da nisu i ne mogu biti upoznati sa pravom situacijom u našem selu.

Na kraju želim da istaknem da su svi predstavnici građana bez obzira na partijsku pripadnost, a naročito oni koji brinu o problemima svakog mještanina, dobrodošli u naše selo kako bi uvidjeli u kakvim uslovima u 21. vijeku živimo", navodi se u reagovanju koje potpisuje Ramiz Elezović.

Bonus video: