Goranović generalni direktor Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu je krajem oktobra jednoglasno usvojio mišljenje da se za direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata postavi Goranović

11369 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Vlada je na donijela rješenje o imenovanju potpukovnika Todora Goranovića za generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane.

Goranović je bio vršilac dužnosti direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata.

"Shodno odredbama Zakona o vojno-obavještajnim i bezbjednosnim poslovima, propisano je da za direktora može biti imenovano lice koje, pored opštih uslova propisanih zakonom kojim se uređuju prava i obaveze državnih službenika i namještenika, mora da ispunjava i posebni uslov da ima najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima sa VII1 nivoom kvalifikacije obrazovanja, od čega najmanje pet godina na rukovodećim radnim mjestima u oblasti bezbjednosti, dok je stavom drugim istog člana predviđeno da direktora postavlja Vlada, na predlog ministra odbrane, uz pribavljeno mišljenje nadležnog radnog tijela Skupštine Crne Gore", navodi se u obrazloženju.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu je krajem oktobra jednoglasno usvojio mišljenje da se za direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata postavi Goranović.

Zbog prestanka radnog odnosa po sili zakona, na Vladi je bio i predlog da se sa dužnosti rezidentnog ambasadora u Austriji opozove ambasador Željko Perović.

"Imajući u vidu da Željku Peroviću, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru Crne Gore u Republici Austriji, zbog navršenih 67 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja, po sili zakona, prestaje radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova, zaključno sa 15. novembrom 2021. godine," navodi se, između ostalog, u predlogu.

On je bio ambasador u Češkoj i Slovačkoj, ali na nerezidentnoj osnovi.

Bonus video: