Đukanović: Odluka o lokalnim izborima ustavna i zakonita, ne možemo je ignorisati

Inicijativa o objedinjavanju lokalnih izbora je dobra, ali mora biti pokrenuta u skladu sa pravnim poretkom i blagovremeno pokrenuta kako bi bilo uslova da se taj cilj postigne, a da se istovremeno ne ugrožava ustavno-pravni sistem i slobodno iskazivanje volje građana na izborima, kazao je Đukanović

50365 pregleda 82 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Odluka predsjednika o održavanju izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici je donijeta u skladu sa Ustavom i Zakonom i već je sastavni dio pravnog sistema Crne Gore, našeg pravnog poretka i ne možemo je ignorisati, kazao je predsjednik Milo Đukanović tokom današnje posjete Cetinju.

Inicijativa o objedinjavanju lokalnih izbora je, kako ističe, dobra ali mora biti pokrenuta u skladu sa pravnim poretkom Crne Gore i blagovremeno pokrenuta kako bi bilo uslova da se taj cilj postigne, a da se istovremeno ne ugrožava ustavno-pravni sistem Crne Gore i slobodno iskazivanje volje građana na izborima.

Đukanović je istakao, kako prenosi Cetinjski list, da i kada učestvuje u predizbornim kampanjama vodi računa o tome da se ponaša kao predsjednik države.

Predsjednik države je, tokom posjete Prijestonici, razgovarao sa gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom i lokalnim rukovodstvom.

Oni su, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, informisali Đukanovića o funkcionisanju uprave, realizovanim i planiranim prijektima u tom gradu.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo razvojnim planovima i funkcionisanjem opštine čemu je, kako se navodi, doprinio i Zakon o Prijestonici. Pozdravio je činjenicu da je u posljednje tri godine Uprava uspjela da vrati oko tri miliona eura duga, da kroz programe razvoja u grad investira oko 20 miliona eura, da je u putnu infrastrukturu na seoskom području uloženo više od 3,6 miliona eura i što se "sa posebnom pažnjom vodi računa o socijalnoj politici". Potencirao je važnost nastavka aktivnosti na ključnom infrastukturnom projektu boljeg vodosnabdijevanja, kao i stvaranju pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta.

Đukanović je tokom posjete obišao radove na gradskom stadionu, posjetio pogon za obradu i sušenje mesa kompanije "Gornič" i imao susret sa lokalnim privrednicima.

Bonus video: