Kvalitetne odnose sa Andorom prenijeti i na ekonomsku ravan

Tradicionalne ekonomske i privredne grane poput turizma i poljoprivrede neophodno je dopuniti kroz kroz diversifikaciju ekonomije i promociju novih tehnologija, zaključeno je tokom razgovora predsjednika sa premijerom Andore

4097 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović i Espot, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović i Espot, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Crna Gora i Andora spremne su da se kvalitetni bilateralni odnosi prenesu na ekonomsku ravan, ali i na ekspertsku saradnju, zaključeno je tokom razgovora predsjednika Mila Đukanovića i predsjednika Vlade Andore Savijerom Espotom.

Đukanović boravi u Francuskoj, gdje učestvuje na Pariskom mirovnom forumu.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, međusobno čestitali 15 godina diplomatskih odnosa dvije države izražavajući zadovoljstvo postignutim rezultatima.

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo zbog međusobne podrške i razumijevanja, kako na bilateralnom planu, tako i u formatu malih država.

Đukanović i premijer Zamora su, kako se dodaje, razgovarali i o izazovima i oporavku ekonomija nakon kovida-19. Iskazana je potreba da se, kroz diversifikaciju ekonomije i promociju novih tehnologija, dopune tradicionalne ekonomske i privredne grane poput turizma i poljoprivrede.

Izražena je spremnost da dvije države razmjenjuju iskustva o održivoj ekonomiji, promociji zimskog/planinskog turizma i otvorenost za razmjenu iskustava o pregovorima sa Evropskom unijom.

Zamora je uputio i poziv Đukanoviću da posjeti Andoru.

Bonus video: