Bogdanović: Da se dogovore oni koji su odbijali konstruktivne predloge

"Mi sada kao 13. tačku dnevnog reda ove sjednice Skupštine imamo izbore i imenovanje. Potrebno je da do tada nadležni matični odbor dogovori ono što je sastav kandidata za Tužilački savjet i da se nakon toga plenum izjasni. Kada su u pitanju različiti stavovi DF i URA, to je ono što opterećuje odnose unutar same parlamentarne većine i odnose između većine i Vlade"

9131 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Šef Poslaničkog kluba "Mir je naša nacija" Boris Bogdanović (Demokrate) rekao je da ako se GP URA i Demokratski front dogovore o rješenju za izlazak iz političke krize, oni neće praviti problem.

Podsjetio je na predlog te partije koji je podrazumijevao rekonstrukciju Vlade, a koji je prihvatio premijer i 38 poslanika većine, a odbila tri poslanika GP URA, a odmah nakon toga i DF.

"Imajući u vidu da sad već imamo dva konstituenta parlamentrane većine koji su odbile predlog Demokrata da se ova Vlada ojača, rekonstruiše i poboljša, da se određeni resori rasterete da dovedemo neke nove ljude, neku novu energiju, sada je potrebno da ta dva konstituenta sjednu da se dogovore, da nam predoče način za izlazak iz ove političke krize, iz ovog ćorsokoka, a nakon toga da mi taj predlog da razmotrimo i potpuno jasno, kao što smo to činili i do sada saopštimo šta je naš stav s tim u vezi", rekao je "Vijestima" Bogdanović.

On je rekao da je uslov GP URA već ispunjen.

"Mi sada kao 13. tačku dnevnog reda ove sjednice Skupštine imamo izbore i imenovanje. Potrebno je da do tada nadležni matični odbor dogovori ono što je sastav kandidata za Tužilački savjet i da se nakon toga plenum izjasni. Kada su u pitanju različiti stavovi DF i URA, to je ono što opterećuje odnose unutar same parlamentarne većine i odnose između većine i Vlade", kazao je Bogdanović.

Zato je, kako kaže, neophodno da oni koji su u prethodnom periodu odbijali "ono što su izbalansirani i konstruktivni predlozi", da se dogovore i da se vidi kako da se ojača Vlada, da se ne ruši.

"Da ne izazivamo izbore, da se dogovorimo o tome da izbori budu tek 2024. godine što je bi bilo potpuno prirodno i što građani od nas očekuju. Imajući u vidu da tada nije bilo razumijevanja, mi sada očekujemo da sjednu, razmijene ta iskustva, da zauzmu zajednički stav, nađu najmanji zajednički imenitelj, a mi kao konstruktivan Klub poslanika i politički subjekt ćemo to saslušati i razmotriti i sigurno nećemo praviti problem", poručio je Bogdanović.

Bonus video: