Demokrate Cetinje: Ukoliko budemo vlast saniraćemo Njegošev park i park "13. jul"

"Za posljednjih 10 godina od sanacije parkova dobili smo svega par desetina metara ograde i krečenje tri kapije Njegoševog parka", kazali su i istakli da su parkovi ruinirani, bez mobilijara

5850 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon projekta "Stanovi i posao za mlade", koji je odlično prihvaćen od strane svih građana Prijestonice, danas predstavljamo veoma važan projekat iz našeg Programa za Cetinje, koji ćemo, ukoliko budemo u prilici da vršimo vlast nakon 5. decembra, realizovati u narednom periodu: Sanacija parkova, kazali su iz cetinjskog odbora Demokratske Crne Gore.

Kako navode, višedecenijskom nebrigom lokalne uprave Njegošev park i "13. jul" u katastrofalnom stanju - potpuno ruinirani, bez adekvatnog mobilijara, bez ograda, neuređenog i zapuštenog zelenila, praktično neupotrebljivi.

"Za posljednjih 10 godina od sanacije parkova dobili smo svega par desetina metara ograde i krečenje tri kapije Njegoševog parka. U okviru veoma pažljivo, ozbiljno i temeljno pripremanog Programa Demokrata za Prijestonicu, kroz detaljnu analizu, konsultacije struke i nadogradnju starog projekta sanacije parkova, koji lokalna uprava nije bila sposobna da realizuje za cijelu deceniju, pripremili smo projekat sveobuhvatnog uređenja i komplenog opremanja oba cetinjska parka", kazali su.

Demokrate parkovi CT
foto: Demokrate Cetinje

Planiraju da u Njegoševom parku urade ogradu, ozelenjavanje i uređenje vrtova; sanaciju i uređenje staza; sanaciju i uređenje postojećeg teniskog terena; trim stazu; rekonstrukciju postojećih skulptura; rekonstrukciju bunara; slikarsku radionicu, gdje će biti angažovani studenti Fakulteta likovnih umjetnosti tokom turističke sezone.

U projektu za sanaciju parka "13. jul" planirano je ozelenjavanje, sanacija i uređenje staza, teren za basket, šahovsko polje, teren za boćanje, - glorijet gdje će se održavati koncerti studenata Muzičke akademije; prostor koji će tokom ljeta biti mala pozorišna scena, a u zimskom periodu klizalište za najmlađe.

"Po realizaciji ovog projekta, angažovaćemo čuvare parkova koji će se starati o mobilijaru", zaključuju cetinjske Demokrate.

Demokrate parkovi CT
foto: Demokrate Cetinje

Bonus video: