Prostor za unaprjeđenje saradnje Crne Gore i UAE

“Čuvajući tradiciju, potrebno je ići u korak sa modernim razvojem. Vi ste uspjeli da spojite jaku tradiciju i savremene tokove i stvorili fascinantnu, modernu i bogatu zemlju", rekao je Sekulović

3406 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Tviter/MUP
Foto: Tviter/MUP

Dobri međudržavni odnosi Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) daju prostor za unapređenje saradnje u unutrašnjim poslovima, ali i mnogim drugim oblastima, poručio je ministar unutrašnjih poslova UAE Saif bin Zajed Al Nahjan.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Al Nahjan je, u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Sergejem Sekulovićem, naglasio da taj sastanak predstavlja snažnu inicijativu za razvijanje saradnje između dva ministarstva, posebno policijske saradnje.

Iz MUP-a su naveli da je najavljeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji između ministarstava.

Kako su kazali, Sekulović je poručio da Crna Gora i UAE dijele svijest o značaju tradicije.

“Čuvajući tradiciju, potrebno je ići u korak sa modernim razvojem. Vi ste uspjeli da spojite jaku tradiciju i savremene tokove i stvorili fascinantnu, modernu i bogatu zemlju", rekao je Sekulović.

On je ocijenio da će posjeta crnogorske delegacije Emiratima, obogatiti ideje za dalju reformu i donijeti mnogo koristi Crnoj Gori.