Đukanović: Podržaćemo svaku inicijativu za smjenu Vlade

Đukanović je kazao da imaju jednu inicijativu koju će "dosmisliti narednih dana, jer nije cilj samo podnositi inicijative nego proizvesti efekat"

10053 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Demokratska partija socijalista (DPS) ima negativan stav o radu Vlade i podržaće svaku inicijativu za njenu smjenu, poručio je lider DPS-a Milo Đukanović.

Đukanović je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predsjednikom Poljske Andžejom Dudom, kazao da je od jednog opozicionog politilara čuo da će takva inicijativa biti procesirana.

"Mislimo da je to trebalo učiniti juče, a ne koji dan kasnije", kazao je Đukanović.

On je dodao da cilj DPS-a nije samo da inicijativa bude pokrenuta, nego i da uspije.

"Zato ćemo jednu inicijativu o kojoj razmišljamo, dodatno dosmisliti, da onog trenutka kad bude procesuirana bude uspješna", kazao je Đukanović.

Upitan da prokomentariše aferu iz Albanije u kojoj se pominje, Đukanović je naveo da je informisan da je Specijalno tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa tim.

"Radujem se tome i efikasnom postupanju Specijalnog tužilaštva. Kao uvijek do sada odazvaću se pozivu svakog državnog organa jer želim da na taj način dam primjer kako treba da postupamo, ako želimo da uspostavimo efikasnu vladavinu prava", rekao je Đukanović.

On je ocijenio da je "manje više u odnosu na tu temu sve rečeno" i da riječ o potpuno iskonstruisanoj aferi.

"Ne znam o kojim se licima radi, niti sam na bilo koji način sa tim licima ikad imao ikakav kontakt. Pročitao sa i takvu reakciju banke koja se pominje, koja kaže da ti ljudi nijesu njeni klijenti, riječ je o komlentom falsifikatu", istakao je Đukanović.

On je rekao da su se falsifikati množili i da su postali neka vrsta prakse u političkom životu i medijskoj praksi.

"Gdje se subverzivno želi skretati pažnja javnosti sa realnih problema u Crnoj Gori, kao što je nefunkcionalna i neodrživa vlast i onda se želi javnost zabavljati sa novim aferama", rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je on u središtu tih afera.

"Njihov cilj je diskreditovati ono što su učinci Crne Gore u prethodnom periodu. Ne bih rekao da su ti učinci mali. Zaista vjerujem u sve što sam radio. Imamo jak politički pokret koju pokušava sve to diskreditovati", rekao je Đukanović.

On je dodao da je potrebno samo nekoliko dana da se sve te afere raspadnu kao kula od karata.

"Danas više niko ne pominje Pandorine papire, jednako tako neće pominjati i ove priče iz Italije i Albanije", smatra Đukanović.

On je kazao da iz bogatog repertoara iskonstruisanih afera, čak ni tako zahtjevne adrese kakva je Javni servis ne koriste da nešto nauče.

"Nemam nikakvog odnosa osam godina sa tom bankom. Ali sve to je sastavni dio balkanske interpretacije slobode medija", kazao je Đukanović.

Bonus video: