Intervjui kandidata za sudije Ustavnog suda idućeg četvrtka

Odbor je prije dva dana jednoglasno usvojio Izvještaj komisije koja je utvrdila da svi kandidati ispunjavaju formalne uslove iz konkursa

2974 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednica skupštinskog Ustavnog odbora zakazala je za 25. novembar sjednicu tog tijela, na kojoj će biti intervjuisano devet kandidata za dva upražnjena mjesta za sudiju Ustavnog suda.

Odbor je prije dva dana jednoglasno usvojio Izvještaj komisije koja je obavila administrativnu provjeru prispjelih kandidatura i utvrdila da svi kandidati ispunjavaju formalne uslove iz konkursa za izbor dvoje sudija Ustavnog suda.

Na javni poziv su se prijavili: Dr Ilija Vukčević, Sulejman Guči, Snežana Jonica, Jadranka Novaković, Zdenka Perović, Mirjana Popović, Nemanja Popović, Ivan Radojičić i Maja Šćepanović.

Za srijedu, 24. novembar zakazana je sjednica Odbora, na čijem je dnevnom redu: Primjena Ustava Crne Gore na institut prestanka funkcije sudije Ustavnog suda Crne Gore.

Mjesta u Ustavnom sudu su upražnjena jer su uslove za starosnu penziju stekli Mevlida Muratović 9. februara, a Hamdija Šarkinović 5. januara ove godine. O tome je blagovremeno, još u ljeto 2020. godine, tadašnja predsjedavajuća sutkinja Ustavnog suda Desanka Lopičić obavijestila poslanike, poslavši im dopis na osnovu koga je i raspisan oglas 7. avgusta 2020.

Povezani članci

17. Novembar 2021.

Prijave uredne, uskoro saslušanja

Bonus video: