Opština Bar: Za liječenje Ćurčina i Nikića po 15.000 eura, za dječaka Kristijana 3.000 eura

Iz Opštine Bar su kazali da je Raičević "takav zaključak donio cijeneći njihovu herojsku borbu za život, uprkos teškim izazovima sa kojima se suočavaju".

7994 pregleda 3 komentar(a)
Sjednica SO Bar, Foto: Opština Bar
Sjednica SO Bar, Foto: Opština Bar

Odbornici Skupštine Opštine Bar jednoglasno su danas usvojili zaključak da se rebalansom Budžeta opredijele posebna sredstva za pomoć u liječenju Željka Ćurčina i Marka Nikića koji se bore sa teškom bolešću, saopšteno je iz Opštine Bar.

U saopštenju se navodi da je taj zaključak usvojen na predlog predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića.

"Zaključkom koji je predložio Raičević predviđeno je da se za liječenje Ćurčina i Nikića izdvoje sredstva u iznosu od po 15.000 eura za svakoga od njih. Zaključkom se predviđa da se opredijeli i dodatnih 3.000 eura za dječaka Kristijana Peraka koji se nalazi u teškoj porodičnoj i zdravstvenoj situaciji i kojem svaka vrsta podrške mnogo znači. Ova sredstva biće iskorištena za nastavak daljeg liječenja dječaka", ističe se u saopštenju Opštine Bar.

Iz te lokalne samouprave su kazali da je Raičević "takav zaključak donio cijeneći njihovu herojsku borbu za život, uprkos teškim izazovima sa kojima se suočavaju".

"S toga, pozivamo i sve druge institucije, društveno odgovorne subjekte i pojedince da se pridruže ovoj akciji, slijede primjer Opštine Bar i pomognu koliko mogu njihovoj borbi", zaključuje se u saopštenju Opštine Bar.

Bonus video: