Božović: Osnovaćemo Centar za kulturu na Cetinju

Osnivanjem Centra za kulturu, kao centra društvenog života, objedinićemo sve kulturne ustanove Prijestonice i njihovo djelovanje učiniti racionalnim i kreativnim

1895 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokrate Cetinje
Foto: Demokrate Cetinje

Kandidat Demokrata za odbornicu skupštine Prijestonice, Natalija Božović, saopštila je da će biti osnovan Centar za kulturu jer kako navodi "to je najmanje što Cetinje zaslužuje".

"Osnivanjem Centra za kulturu, kao centra društvenog života, objedinićemo sve kulturne ustanove Prijestonice i njihovo djelovanje učiniti racionalnim i kreativnim", ističe Božović.

Božović navodi da uprkos brojnim ubjeđivanjima o posvećenosti Prijestonici, kao kulturnom centru Crne Gore "još jedno u nizu ambicioznih obećanja odlazeće lokalne vlasti" jeste realizacija projekta izgradnje Centra za kulturu.

"To je pokazatelj višedecenijskog odnosa DPS-a prema razvoju kulture u našem gradu", istakla je Božović.

Kaže da će nakon preseljenja Muzičke akademije u novi Univerzitetski kompleks fakulteta umjetnosti, preduzeti sve neophodne radnje iz nadležnosti Prijestonice, te predložiti da bivše englesko poslanstvo, kao veoma reprezentativni objekat, uz minimalna sredstva, adaptiramo za ovu namjeru, dodaje Božović.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da Centar za kulturu zasija u punom sjaju i zauzme mjesto koje mu pripada. Depolitizovaćemo upravljanje: Institucije kulture ne smiju biti partijske baze", navodi ona.

Bonus video: