Radulović: "Evropa sad", "Crnogorski maršalov plan" i "Fiskalna strategija" mogu da proizvedu socijalni haos...

Govoreći o kapitalnim investicijama, poručio je da je energetika "zlatna koka"

17429 pregleda 45 komentar(a)
Radulović, Foto: Skupština Crne Gore
Radulović, Foto: Skupština Crne Gore

Šef Poslaničkog kluba Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović pitao je predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da li uviđa da programi "Evropa sad", "Crnogorski maršalov plan" i "Fiskalna strategija" ne nude reformske,optimalne i sveobuhvatne odgovore na globalne izazove i izuzetno složeno socio-ekonomsko stanje u Crnoj Gori "nakon tridesetogodišnje vladavine kriminogenog režima".

U Skupštini Crne Gore se održava Premijerski sat na kome Krivokapić odgovara na pitanja poslanika.

Radulović smatra da su programi parcijalni i neutemeljeni, u nekim djelovima diskriminatorni i da mogu da proizvedu socijalni haos i nastavak ekonomske destrukcije.

Govoreći o kapitalnim investicijama, poručio je da je energetika "zlatna koka".

"Nema budućnosti Crne Gore u energetici bez četiri hidroelektrane na Pivi. Zašto radite Komarnicu kada je na lopovskom projektu, 100 miliona je ugrađeno u njoj. Potreban je novi projekat, napravite novi projektni zadatak. Nemojmo da bacamo pare na ovaj način", kazao je Radulović.

Pitao je zašto se dogovore sa komšijama oko Kruševa.

"Šta je sa HE Buk Bijela, oni je rade šta je ovo?", pitao je Radulović.

Govoreći o putnoj infrastrukturi rekao je da "moramo da stanemo i budemo pametni", da treba završti započeto i realizovati sve ostale puteve.

Krivokapić je odgovorio da se slaže sa Radulovićem da Crna Gora mora ubrzano da ide u reforme, u projekte koji će biti strukturni.

Kazao je da će sve varijante uzeti u obzir, podsjećajući na njegov stav da HE Komarnica može biti samo reverzibilna.

Krivokapić
Krivokapićfoto: Skupština Crne Gore

Rekao je da sve zavisi od političke volje, koja zna nekad da iznenadi i teško će neko od investitora doći sada, iako ima dosta zainteresovanih, posebno za vjetroelektrane.

"Ne razumijem da neko ne bi glasao za ovaj budžet čiji su djelovi i 'Evropa sad' i 'Crna Gora odmah'. Očekujem podršku 81 poslanika, jer je ovo priča za građane ne za politiku", kazao je premijer.

Radulović je poručio da će Vlada u kojoj bude Demokratski front (DF), biti i više građanska, crnogorska i evropska.

Komentarišući navode u medijima o njemu i njegovoj porodici, rekao je da će ti mediji "za takve laži" će odgovarati kad tad.

"Sve sam pošteno zaradio, tako i moja porodica", rekao je Radulović.

Bonus video: