kadnidat za odbornika liste "SD-LP-Vazda dosljedni Cetinju"

Simović: Godinama se sredstva u oblasti sporta dijelila bez kriterijuma, dolaskom kadra SD započeta izrada Pravilnika

"Izradili smo Program razvoja sporta 2019-2020. koji je pomogao da
pravilnikom predvidimo sredstva i za ostale sportske subjekte koji
nijesu mogli ispuniti uslove registracije"

2931 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SD-LP
Foto: SD-LP

Kandidat za odbornika sa liste "SD-LP-Vazda dosljedni Cetinju" Nemanja Savović kazao je da su u oblasti sporta, kada su došli na vlast, zatekli neregulisano i dosta haotično stanje u raspodjeli sredstava za sport koja inače čine skoro 50 odsto budžeta Sekretarijata za kulturu, sport i mlade.

Simović tvrdi da su se godinama sredstva dijelila bez jasnih kriterijuma i pravila, što je izazivalo nezadovoljstvo kod velikog broja sportskih subjekata.

"​Početkom 2018. godine, dolaskom kadra SD-a na čelo ovog Sekretarijata, započeta je izrada Pravilnika o sufinansiranju sportskih subjekata putem konkursa, a u tom periodu donosi se i novi Zakon o sportu, koji predviđa obavezu dodjele sredstava za sport putem konkursa, ali samo za registrovane sportske klubove u okviru svojih matičnih Saveza", kazao je Simović.

Objašnjava da je lokalna samouprava, kao osnivač tri velika kluba, FK Lovćen, RK Lovćen i KK Lovćen, i suosnivač sa po 20 odsto učešća u ŽKK Lovćen i bilijar klub "Biljarda" opredijelila je za ove klubove Pravilnikom 90 odsto sredstava.

"Izradili smo Program razvoja sporta 2019-2020. koji je pomogao da pravilnikom predvidimo sredstva i za ostale sportske subjekte koji nijesu mogli ispuniti uslove registracije. ​Pravilnik je dobio pohvale od svih sportskih subjekata i pojedinaca, a čak je i revizor pohvalio transparentnost dodjele sredstava za sport prilikom usvajanja završnog računa Budžeta Prijestonice za 2019-tu godinu. ​Na kraju želim da poručim Cetinjankama i Cetinjanima da ćemo se i dalje truditi da održimo ovakav način raspodjele, kako bi naši klubovi imali uvijek pravičnu raspodjelu sredstava, kako i zaslužuju", kazao je Simović.

Preporučujemo za Vas